Regija
NOVA DONACIJA GRADA OPĆOJ ŽUPANIJSKOJ BOLNICI NAŠICE

Opservacijski protokol za dijagnostiku autizma
Objavljeno 24. svibnja, 2023.
NAŠICE



Grad Našice donirao je Općoj županijskoj bolnici Našice opservacijski protokol za dijagnostiku autizma u vrijednosti 6200 eura, koji je, kako je rekao gradonačelnik Krešimir Kašuba, iznimno važan u pružanju potpore osobama s autizmom i njihovim obiteljima.



Opservacijski protokol alat je koji koriste stručnjaci za procjenu različitih aspekata ponašanja i interakcija koji su karakteristični za autizam.

- Opća županijska bolnica izrazila je potrebu za navedenim kao jednim od prioriteta, stoga smo se odlučili nabaviti opservacijski protokol za kojim postoji velika potreba te će omogućiti ranu dijagnostiku autizma - izjavio je gradonačelnik Kašuba na primopredajin donacije.

Istaknuo je kako Grad svake godine iz proračuna izdvaja oko 27.000 eura za bolnicu te podsjetio da su nedavno donirani medicinski kreveti i dezinfekcijska sredstva. Gradonačelnik Kašuba naglasio je izvrsnu suradnju s Općom županijskom bolnicom te da će Grad nastaviti podržavati inicijative i projekte koji pridonose kvaliteti života osoba s autizmom i njihovih obitelji.

Zamjenik ravnatelja Opće županijske bolnice Hrvoje Šimić rekao je kako će bolnica imati velike koristi od opservacijskog protokola.

- Donirana oprema poslužit će za dijagnostiku otkrivanja autizma te kao terapijsko sredstvo za najmlađe koji se nalaze u njegovom spektru. Međutim, ono može poslužiti za dijagnostiku i kod osoba svih životnih dobi stoga će kao nova usluga zasigurno biti prepoznat - pojasnio je zamjenik ravnatelja bolnice Šimić.

Primopredaji donacije nazočile su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović te psihologinja Darija Salopek Žiha.

Prema riječima psihologinje Salopek Žiha, autizam zahtijeva multidisciplinarni pristup kako bi se pravilno dijagnosticirao i pružila adekvatna potpora. Naglasila je kako se što ranijom dijagnostikom dolazi do boljih rezultata u samom liječenju.

S. Fridl
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike