Crna kronika
GRAĐANI SE ISKAZALI U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Brojne dragovoljne predaje oružja
Objavljeno 24. svibnja, 2023.
Od početka svibnja Policijska uprava vukovarsko-srijemska zabilježila je 11 prijava namjere za dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava te pet dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava. U 11 slučajeva dragovoljne predaje (Vinkovci 4, Otok 4, Županja, Jarmina i Nijemci), građani koji su željeli ostati anonimni, predali su policajcima automatsku puška i osam spremnika za automatsku pušku, po jednu zračnu pušku i pištolj s dva pripadajuća spremnika, dvije ručne bombe, jedan vojni eksploziv TNT, dva punjenja za minobacačku minu te 447 komada streljiva različitog kalibra.

Također, policijski pirotehničari su s pet lokacija (Markušica dvije, Orolik, Vinkovci, Gunja) odnijeli tri ručne bombe, jednu protupješačku minu, protutenkovsku minu te 54 komada streljiva, a koje su građani pronašli prilikom građevinskih i poljoprivrednih radova te čišćenja stambenih prostorija.

MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva "Manje oružja, manje tragedija" i dalje je u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni ni kazneni postupak. Oružje se može predati pozivom policije na broj 192, nakon čega će posebno osposobljeni policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. M.Bugarić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi