Osijek
ŽUPAN U JVP-U GRADA OSIJEKA

Za vatrogasce zaštitna
odijela vrijedna 15.000 €
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
Članovi postrobe većinom su mladi ljudi koji požrtvovno služe zajednici radeći opasan posao

Župan Ivan Anušić posjetio je u utorak Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Grada Osijeka i tom prilikom uručio opremu vrijednu 15.000 eura.



- Ovo je najveća vatrogasna postrojba na području Osječko-baranjske županije, a cilj je ovoga posjeta vidjeti kako rade i treba li im pomoć. Osječko-baranjska županija redovito im pomaže, a ove godine darujemo im zaštitna odijela u vrijednosti 15.000 eura, jer upravo im je to potrebno - rekao je župan Anušić.

Dodao je kako su članovi ove postrojbe većinom mladi ljudi, a odlučivši se za taj, ne posao nego poziv, koji je izuzetno opasan, oni služe zajednici.

Goran Ivković, zapovjednik JVP-a Grada Osijeka, zahvalio je na daru, ali i na dugogodišnjoj podršci župana i OBŽ-a toj postrojbi. "Riječ je o opremi koju koristimo na intervencijama. Vatrogascima je najpotrebnija sigurnost, stoga nam je kvalitetna oprema iznimno važna", rekao je Ivković.

Ipak, vatrogasaca nikad dovoljno, trenutačno postrojba ima 81 vatrogasca, a optimalno bi bilo da ih je još desetak. Nužno je redovito održavati i zanavljati vatrogasna vozila, a to funkcionira uz pomoć Grada i Županije.

Inervencije vatrogasaca veoma su zahtjevne, od požara i poplava do brojnih drugih koje su sastavni dio toga zanimanja.

- Značajno je to što iz fonda OBŽ-a možemo uručiti ovaj dar, a riječ je o vrijednoj zaštitnoj opremi koja je nužna vatrogascima prilikom njihovih intervencija - rekao je Zoran Pakšec, glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Susret župana i pripadnika JVP-a Osijek bio je prigoda za razgovor o problemima i financijskim potrebama vatrogasaca.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike