Sport
BOJAN BODRAŽIĆ, PREDSJEDNIK PRVAKINJA

Ova ekipa zaslužuje da joj Gradski vrt bude dom
Objavljeno 23. svibnja, 2023.

Vezani članci

NOGOMETAŠICE OSIJEKA PROSLAVILE 24. NASLOV PRVAKINJA

Nove gazdarice Gradskog vrta: Dobro došli u vaš novi dom

ŽNK Osijek osvojio je 24. naslov državnih prvakinja, a Bojanu Bodražiću ovo je već 14. u klubu, bilo u ulozi sportskog direktora ili predsjednika kluba što je posljednjih godina. Premda je naslov teoretski osiguran još kolo prije posljednjeg sraza s prošlosezonskim prvakinjama Splitom, istina je da, kako godine odmiču, do titule je sve teže doći. Put do ove, 24. titule nije bio nimalo lagan, pa je prošlonedjeljna pobjeda nad Agramom dočekana kao golemo olakšanje. Lakše se onda i pratio susret protiv Splita u posljednjem kolu.



- Presudila je naša kvaliteta i pobjednički mentalitet, ali, vjerujte, za sezonu-dvije očekujem da ni jedna utakmica u ligi neće biti lagana. Imamo već sada četiri-pet kvalitetnih ekipa. Imamo Split, s kojim je posljednjih godina napravljen veliki rivalitet, jer su doista odlična ekipa. Tu su Hajduk i Dinamo, bit će i Rijeka, ulazi i Gorica, koji svi imaju podršku muških ekipa. Imamo i mi podršku NK Osijek i nadam se da će tako ostati i u budućnosti.

Vidio je i Bodražić Kohortin transparent. Je li doista sigurno da će Gradski vrt sljedeće sezone biti dom nogometašicama Osijeka?



- Nadam se tome. Sve ove godine smo radili u teškim uvjetima što se tiče infrastrukture. Nije bilo lako seliti se. Bio bih najsretniji da gradska uprava na čelu s gospodinom Ivanom Radićem poduzme sve da Gradski vrt bude dom ženskog nogometa jer Ženski nogometni klub Osijek doista to zaslužuje.



Vrlo brzo će i Europa. Trener Goran Ljubojević iskazao je velike ambicije. Koliko se one podudaraju s klupskim ambicijama?



- Bit ću realan. Europa je druga dimenzija. Ostvarili smo i u Europi dobre rezultate, bilo je tu lijepih pobjeda, imali smo povijesni uspjeh, ušli smo među 28 ekipa u Europi, ali svi smo svjesni koliko se u ostatku Europe ulaže u ženski nogomet i koliko su oni realno ispred nas. Financije igraju jako veliku ulogu, ali pokušat ćemo sve to pratiti. Doveli smo mladog ambicioznog trenera, sve želimo dovesti na još veću dimenziju. Trudit ćemo se i ove godine dovesti jedno do dva pojačanja, premda, vjerujte, nije jednostavno ni ostaviti ovu ekipu na okupu. Vjerujem da su one sve dodatno motivirane ovom atmosferom u Gradskom vrtu i da će im utakmice u njemu biti također veliki motiv - zaključio je predsjednik ŽNK Osijek.

K.Lacković
Bojan Bodražić

predsjednik ŽNK Osijek

Europa je druga dimenzija. Ostvarili smo i u Europi dobre rezultate, bilo je tu lijepih pobjeda, imali smo povijesni uspjeh, ušli smo među 28 ekipa u Europi, ali svi smo svjesni koliko se u ostatku Europe ulaže u ženski nogomet i koliko su oni realno ispred nas. Financije igraju jako veliku ulogu, ali pokušat ćemo sve to pratiti.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike