Regija
UNATOČ KRIZI BILJEŽE PORAST

U Našicama registrirana 23 nova obrta u godinu dana
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
NAŠICE - Udruženje obrtnika Našice, koje okuplja obrtnike s područja Našica, Đurđenovca, Donje Motičine, Feričanaca, Koške i Podgorača, približilo se broju od 550 članova. Broj obrta u 2022. godini u odnosu broj obrta u 2021. povećan je za 23.

- Prošla godina, kao i prethodne godine, za obrtnike su bile izazovne, ali nas veseli da je unatoč krizi broj obrtnika u porastu. Čestitam im svima na odvažnosti i na tome što su odlučili ostati ovdje, u svom kraju, i na taj način dati svoj doprinos gospodarskom i društvenom razvoju - rekao je Danijel Pintarić, predsjednik Udruženja obrtnika Našice. Obrtnicima je na njihovu radu i rezultatima čestitao gradonačelnik Krešimir Kašuba te istaknuo kako Grad Našice stvara povoljnu poduzetničku klimu.

- Uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Osječko-baranjske županije, osigurali smo sredstva za izgradnju poduzetničkog centra, koji će biti smješten u Industrijskoj zoni. Uskoro kreće i njegova izgradnja - najavio je gradonačelnik.

Na uspješnom radu našičkim je obrtnicima čestitao i Stjepan Birović, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baransjke županije. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike