Osijek
DAN OTVORENIH VRATA TRGOVAČKE I KOMERCIJALNE ŠKOLE

Potiču poduzetnički duh kod svojih učenika, s posebnim naglaskom na volontiranje
Objavljeno 23. svibnja, 2023.

Radionica Ljeljin svijet u kojoj je prezentiran novi brend i izrada eko-etno suvenira od recikliranih materijala samo je jedna od niza aktivnosti predstavljenih prošlog tjedna na Danu otvorenih vrata Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas".



Turizam i kultura Hrvatske, prezentacija sportaša škole (a jedan od njih bio je nogometaš Domagoj Vida), interaktivne radionice, atraktivne izložbe, ukusni i zdravi zalogajčići od voća, sve to i još mnogo toga, priređeno je na Danu otvorenih vrata. Tom su se prilikom okupili učenici škole (ukupno ih je oko 250), učenici završnih razreda osnovnih škola i roditelji, a svi oni bili su uključeni u prigodne radionice, izložbe i predavanja.

- Želja nam je poticati cjeloživotno obrazovanje, poduzetnički duh kod naših učenika, s posebnim naglaskom na volontiranje koje je sve više prepoznato među mladim osobama. Iz perspektive mladih govorila je naša bivša učenica, a danas studentica Akademije za umjetnost i kulturu Osijek - Iva Čović. Predstavili smo različite vještine i otkrili nove poduzetničke talente kod naših učenika i učenika završnih razreda osnovnih škola koji su nazočili radionicama - ističe mr. sc. Renata Petrović, ravnateljica Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas".

Ravnateljica je dodala da škola nagodinu slavi 75. rođendan, obrazuje buduće trgovce i komercijaliste, a od posebnosti je navela školsku radionicu "Stop" i Učenički dom koji se nalazi odmah do škole, a u njemu je smješten 181 učenik.

- Kroz izložbu plakata pokušali smo dočarati Osijek kakav je bio nekad, grad trgovine i grad uspješne i inovativne industrije - kaže pedagog, prof. Ivica Mršo.

Valentina, učenica Trgovačke škole, dovela je brata i sestru, a svi su bili odjeveni u narodne nošnje. S njima je bila njihova majka Milica, nekadašnja učenica ove škole. I majka i kći ističu da je riječ o kvalitetnoj školi u kojoj se može mnogo naučiti.

Uz to, učenici su se igrali poduzetnika, naučili lijepo pakirati poklone, spoznali koliko su digitalne vještine važne, upoznali rad vježbeničkih tvrtki i Volonterskog kluba, izrađivali voćne ražnjiće, susreli se sa zanimljivom matematikom i naučili još mnogo toga. V. Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike