Osijek
JAPANSKI VELEPOSLANIK U OSIJEKU

Hrvatska i Japan zemlje su potpuno različitih kultura, a velikih potencijala za suradnju
Objavljeno 22. svibnja, 2023.
Potencijali za suradnju u IT-u, turizmu, enologiji...
Iso Masato, japanski veleposlanik u RH, u ponedjeljak je bio u nastupnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji, u čijem ga je sjedištu primio Josip Miletić, zamjenik župana. Povod je tom posjetu 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske te, u toj prigodi, nastup plesnog ansambla iz Okinawe Izena-no-Kai u osječkom HNK-u.

- Hrvatska i Japan zemlje su potpuno različitih kultura, a velikih potencijala za suradnju. Što se tiče Osječko-baranjske županije, taj se potencijal prvenstveno zrcali u IT sektoru, koji je u Osijeku u iznimnom porastu - rekao je Miletić.


Japanski veleposlanik mogućnosti za suradnju vidi i u jačem plasmanu vina s područja Osječko-baranjske županije u Japan. Prošlogodišnji je sudar dviju nogometih selekcija na svjetskom prvenstvu otkrio japanskom tržištu i hrvatska vina, a i sam veleposlanik zna za našu graševinu.

- Nedavno smo dobili informaciju da će Hrvatska sudjelovati na EXPO-u, koji će 2025. godine biti u Osaki, pa sam predložio zamjeniku župana da to bude prigoda za predstavljanje slavonskih i baranjskih vina - rekao je veleposlanik.

Na sastanku je zamjenik župana upoznao veleposlanika i s kapitalnim projektima Osječko-baranjske županije, a prenio mu je i rastuće brojke u turizmu, kao još jedan oblik buduće suradnje.

Veleposlanik je razgovarao i s gradonačelnikom Ivanom Radićem. D. Kuštro
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike