Crna kronika
ZATEKLI IH POLICAJCI

I prošlog vikenda biciklist najpijaniji
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
Protekloga vikenda u Osječko-baranjskoj županiji policija je u prometu zatekla 37 alkoholiziranih vozača, od kojih 23 vozača automobila, 11 biciklista i tri vozača električnog romobila. Najviša koncentracija, 2,89 promila, izmjerena je 52-godišnjem biciklistu iz Petrijevaca, koji je u svom mjestu zaustavljen u nedjelju u 12:12. Pijana 28-godišnja vozačica automobila iz Paulin-Dvora u subotu oko 1:20 u Ivanovcu zbog nepropisnog je obilaženja udarila u parkirani automobil. U krvi je imala 1,76 promila alkohola, a za prekršaje koje je počinila predviđena je novčana kazna do 2910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest kaznenih bodova.

U nedjelju u 1:35 na cesti između Magadenovca i Beničanaca zaustavljen je automobil kojim je upravljao 42-godišnjak iz Rakitovice s 2,51 promila alkohola u krvi. Vozač je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni. Na cesti između Podravske Moslavine i Gezinaca u nedjelju oko 12:13 zatečen je 23-godišnjak koji se automobilom kretao 179 kilometara na sat gdje je brzina ograničena na 90 km/h. Za taj prekršaj izrečena mu je novčana kazna od 660 eura, zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od mjesec dana i tri boda.

Osim alkoholiziranih vozača, na području PU osječko-baranjske za vikend je policija evidentirala još 183 prometna prekršitelja. Prebrzih vozača zatečeno je 95, sigurnosnim pojasom nije se koristila 21 osoba, a sedam vozača nepropisno se služilo mobitelom u vrijeme vožnje. U Požeško-slavonskoj županiji u noći sa subote na nedjelju provodila se ciljana akcija usmjerena na alkohol i droge. Pri tome je utvrđeno 86 prekršaja, od čega ih se deset odnosilo na alkohol, 49 na brzinu, a devet na nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 23:55 u Zagrebačkoj ulici u Požegi, gdje su policajci zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,08 promila upravljao 56-godišnjak. Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca. S.Lacić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura