Sport
REMI NA PROMOCIJI NOVIH PRVAKINJA

Europo, čuvaj se Osječanki! Kohorta i pomladak zajedno navijali
Objavljeno 21. svibnja, 2023.
Ženskom nogometnom klubu Osijek 24. put uručen je trofej za naslov prvakinja Hrvatske

Šampioni, šampioni, uzvikivalo se sa zapadne tribine Gradskog vrta, ali i na terenu, gdje su nogometašice Osijeka proslavljale 24. naslov prvakinja Hrvatske. Redalo se "Inati se, Slavonijo", pa "Europo, čuvaj se". Moglo se simbolično zapjevati i ona "Ništa nam neće ovi dan pokvarit", koju izvode sugrađani jučerašnjih gošći Gradskog vrta. Osječanke su, naime, na promociji prvakinja remizirale s dojučerašnjim prvakinjama Splitom, nakon što su gošće veći dio susreta imale vodstvo.



Posljednji ovosezonski susret u Prvoj hrvatskoj ligi nogometašica, čime su Splićanke učinile primopredaju naslova prvakinja, prošao je u svečanom ambijentu. Kohorta je nogometašicama Osijeka dodijelila svoja priznanja. Predstavnici osječke navijačke skupine Denis Kovačević i Fran Jurić uručili su priznanje Loreni Balić, najboljem strijelcu ne samo Osijeka nego i šesti put Hrvatske lige nogometašica, a potom i po sudu navijača najboljoj igračici, kapetanici Izabeli Lojni. Potom je nekadašnja prvotimka Violeta Baban uručila "Trofej Branko Perković" u čast nekadašnjeg trenera i člana stručnog stožera osječkih nogometašica. Titula se dodjeljuje najboljoj igračici po izboru samih igračica. Za ovu sezonu "Pekanov trofej" nosit će Mateja Bulut.

U 24. minuti simbolično je Kohorta zapalila baklje i dimne bombe u čast 24. naslova prvakinja osječkih nogometašica. Na ovaj put donjoj lijepo popunjenoj zapadnoj tribini izvjesili su transparent "Neka Vas prati sreća ovim tlom. Dobro došli u Gradski vrt, vaš novi dom!"

Hadžić šokirala


Nesretna je bila za Osječanke 13. minuta. Splićanke koje su u Osijek došle sa samo 11 igračica su povele. Udarac iz kuta izvela je Kapetanović, a loptu je glavom ne baš jako udarila kapetanica Aida Hadžić. Vratarka Osijeka nespretno je reagirala, ispala joj je lopta iz ruke i završila u mreži – 0:1. Osječanke su u prvom poluvremenu bile bolji suparnik. Zapravo nismo zabilježili više ni jednu ozbiljniju prijetnju gošći. S druge strane već u 11. minuti Medić je nakon povratne lopte Lojne pucala preko vrata. Dvaput su Osječanke preko Živković i Lojne prijetile iz slobodnih udaraca. Pred kraj prvog poluvremena proteste je izazvao start Zajmi nad Lojnom u kaznenom prostoru. Sutkinja Ivana Martinčić pokazala je Lojni da se podigne s travnjaka. Treba reći kako je koprivnička sutkinja bila u neposrednoj blizini događaja.

Malo se primirala Kohorta u nastavku, ali su sjajan poticaj dobile od mladih nogometašica, polaznika Škole nogometa ŽNK Osijek. Curice su dozvale Kohortu, pa su nekoliko trenutaka navijali u istom ritmu. Ponovno je bilo “frke” u kaznenom prostoru Osijeka nakon udarca iz kuta, ali je lopta završila u domaćem bloku.



Pehar u rukama Lojne


Osječanke su pokušavale doći do izjednačenja. Konačno im je to uspjelo u 79. minuti. Balić je povratnu loptu dala za Medić, koja je pogodila mrežu. “Hoćemo pobjedu”, uzvikivali su gotovo svi na zapadnoj tribini. Imale su Osječanke priliku i za pobjedu, no zamalo su bile šokirane u 90. minuti. Ivanuša je izbila pred Belaj, a ovaj put vratarka novih prvakinja spasila je domaće od poraza. Bili su to trenuci kada su domaće jedva čekale dodjelu medalja i pehara. Medalje su nakon susreta uručili instruktor za ženski nogomet Josip Kuterovac, izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan i dožupan Osječko-baranjske županije Mato Lukić, a pehar novim prvakinjama uručio je dopredsjednik HNS-a i predsjednik ŽNS-a Ante Vučemilović-Šimunović i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Krešimir Lacković
OSIJEK        1 (0)

SPLIT        1 (1)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 700. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Strijelci: 0:1 Hadžić (13.), 1:1 Medić. Žuti karton: Zukić, Kurkutović, Zajmi (Split), Nevrkla (Osijek).

OSIJEK: Belaj 5,5, Bojčić 6,5 Kunštek 6, Nevrkla 6, Živković 6, Lubina 6 (od 83. Joščak -), Bulut 6,5, Lojna 6,5, Šalek 5,5 (od 56. Damjanović 6), Medić 7,

Balić 6,5.

SPLIT: Fiket 6,5, Pedersen 6, Bošnjak 6,5, Zajmi, Kapetanović 6,5 Pezelj 6, Hadžić 7, Blažević 6, Kurkutović 6, Zukić 6, Ivanuša 6.

IGRAČICA UTAKMICE: MERJEMA MEDIĆ (OSIJEK)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike