Osijek
OBNOVLJENE CESTE I PARKIRALIŠTA

Sto tisuća eura za 6 ulica na Jugu 2
Objavljeno 22. svibnja, 2023.
U novom ruhu, s obnovljenim i asfaltiranim cestama, zamijenjenim kanalizacijskim poklopcima i s novim parkiralištem šest će ulica na Jugu 2 dočekati skorašnji 30. svibnja, kada stanovnici tog dijela Osijeka svečano obilježavaju Dan gradske četvrti.

Završene radove u Motovunskoj, Lovranskoj, Piranskoj, Humskoj, Rovinjskoj i Pulskoj ulici u subotu je u pratnji svojih suradnika obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić rekavši kako je za cjelokupne radove iz gradskog proračuna izdvojeno 100 tisuća eura.

- Betonska je podloga zamijenjena asfaltom, napravljeno je parkiralište i zamijenjeni su kanalizacijski poklopci. Riječ je o nastavku radova obnove ulica na Jugu 2 koje smo započeli lani, kada smo obnovili osam ulica, za što je utrošeno 235 tisuća eura - kazao je Radić.

Podsjetio je također da se lani krenulo u spašavanje od isušivanja jednog od simbola te gradske četvrti - Bajera - koji je napunjen vodom.

- Nadam se da ćemo za Dan gradske četvrti Jug 2 moći predstaviti idejno rješenje Bajera kao sportsko-rekreacijskog kompleksa - poručio je Radić.

Sve je radove izveo osječki Unikom, čiji je direktor Igor Pandžić, koji je ujedno i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug 2, objasnio kako se zbog sigurnosti pokazala potreba zamjene betonskih cesta asfaltom.

- Ovo je tipizirano naselje nastalo između 1965. i 1970. godine i od tada su ceste bile prekrivene betonom, koji smo sada skinuli i postavili novi asfalt u duljini od oko 700 metara. Promijenili smo i 20-ak kanalizacijskih poklopaca - istaknuo je Pandžić, iskoristivši priliku da pozove građane Osijeka da 30. svibnja dođu na obilježavanje Dana GČ Jug 2. Program će trajati pet dana, uz nastupe Opće opasnosti i tamburaša, nogometni i teniski turnir te tradicionalnu utrku "Krug za Jug". T. Prusina
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike