Zdravlje
SAVJETI PROMIJENITE ŽIVOTNE NAVIKE

Poboljšajte koncentraciju ovim prirodnim metodama
Objavljeno 22. svibnja, 2023.
Osim zdrave prehrane i fizičke aktivnosti važni su i dobra organizacija i eliminacija stresa, pomoći će i ljekovite biljke. T.K.
Ginko uzimajte na tri načina
Ginko poboljšava koncentraciju, pamćenje i druge mentalne sposobnosti. Pomaže i kod depresije, Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti, multiple skleroze, vrtoglavice i glavobolje. Mogu se uzimati tinktura, čaj ili kapsule.

Ginseng za bolji imunitet
Ginseng se koristi za liječenje rana, bolju tjelesnu izdržljivost, jačanje imuniteta, smanjenje napetosti i anksioznosti, ublažavanje nesanice, ali i za poboljšanje pamćenja i usvajanja novog znanja. Uzimaju se prah, kapsula i tinktura.

Organizirajte vrijeme i smanjite stres
Osim zdrave prehrane i fizičke aktivnosti važna je i dobra organizacija i eliminacija stresa. Zapisujte obveze, unaprijed organizirajte svoje vrijeme i pokušajte smanjiti količinu stresa. Ako ste smireni, sabrani i organizirani, lakše ćete se koncentrirati.

Hrana, meditacija, joga, aktivnosti, izbacivanje toksina
Zdrava prehrana i tjelesna aktivnost pozitivno utječu na koncentraciju i samo stanje organizma. Čak i male promjene, poput šetnje u prirodi te postupnog izbacivanja štetnih namirnica iz prehrane, pridonose boljoj koncentraciji. Korisno je baviti se i meditacijom i jogom.

Faktori koji loše utječu na koncentraciju
Suočeni s brojnim obvezama, užurbanim načinom života i svakodnevnim stresom često gubimo koncentraciju. Istovremeno obavljanje više zadataka te brojni poslovni zadaci praćeni obiteljskim obavezama smanjuju koncentraciju i kvalitetu života. Da biste to promijenili, trebate poraditi na sebi i okrenuti se zdravijem načinu života. Važnost dobre koncentracije ne smije se podcijeniti jer je ona bitan faktor za kvalitetan život. Neki od faktora koji loše utječu na koncentraciju su: nezdrava hrana siromašna nutrijentima, tjelesna neaktivnost, alkohol i ostale štetne supstancije, brojne obveze i loša organizacija vremena, stres, kao i individualni okidači koji loše utječu na koncentraciju.

Možda ste propustili...

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike