Sport
NEVJEROJATAN PREOKRET

Sheffield imao 0:4, ali na kraju prošao dalje
Objavljeno 19. svibnja, 2023.
Bivši engleski nogometni prvak Sheffield Wednesday ostvario je nevjerojatan pothvat plasiravši se u finale doigravanja "League One" nakon što je nadoknadio zaostatak od 0:4 iz utakmice protiv Peterborough Uniteda. Sheffield Wednesday, jedan je od najstarijih nogometnih klubova na svijetu, osnovan 1867., i jedan od najuspješnijih u engleskom nogometu. Četiri puta bio je prvak Engleske, tri puta osvojio FA kupa, a jednom Liga kup i FA Community Shield. Međutim, posljednji je put u elitnom razredu engleskog nogometa igrao 2000. godine, a posljednje dvije sezone "The Owlsi" igraju u League One, trećem razredu engleskog nogometa. Ove sezone na korak su do povratka u Championship, nakon što su na Hillsboroughu napravili čudesnu stvar. U prvom susretu Peterboroug United slavio je sa 4:0, no Wednesday je u uzvratu nakon produžetaka pobijedio sa 5:1, a potom boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 5:3 zborio finale. Domaćin je poveo u devetoj minuti golom Michaela Smitha iz jedanaesterca, na 2:0 je povisio Lee Gregory u 25. minuti, a Reece James u 71. minuti zabio je za 3:0. Kada se već činilo kako će Peterborough United izdržati, domaćin je golom Liama Palmera u osmoj minuti nadoknade izborio produžetak. Lee Gregory je u 105. smanjio na 4:1, a Callum Paterson je u 112. minuti zabio za 5:1. Tu nije bio kraj drame, jer krenulo se u izvođenje jedanaesteraca, a u toj lutriji domaći su igrači bili sigurni, zabili su svih pet golova, a na suprotnoj je strani tragičar postao Dan Butler promašivši u drugoj seriji.

- Svi su nas otpisali. Svi su nam rekli da to ne možemo učiniti, a mi smo napravili nešto nevjerojatno - kazao je kapetan Barry Bannan za Sky Sports.

U finalu doigravanja na Wembleyu klub iz Sheffielda susrest će se s Barnsleyem ili Boltonom.

- Imamo još jednu utakmicu do kraja. Navijači su bili ključni, oni su gurali igrače preko crte - dodao je menadžer Darren Moore.

Ivana Liović
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana