Sport
PORAZ HRVATSKE U-17 VRSTE NA STARTU EURA

Hlapčić obranio penal, ali
Englezi minimalno slavili
Objavljeno 19. svibnja, 2023.

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom je startala na Europskom prvenstvu do 17 godina koje se igra u Mađarskoj. Na otvaranju su u skupini D bili bolji Englezi s minimalnih 1:0. Pogodak odluke zabio je Nwaneri već u osmoj minuti, a tih 0:1 ostalo je do kraja.



- Zaslužili smo više od poraza, a emocionalno i fizički smo se dosta potrošili - rekao je Robert Jarni, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 17 godina.

Možda smo zaslužili i više od poraza, ali Englezi su krajem prvog poluvremena imali zicer u obliku jedanaesterca. No pokušaj Goldinga s bijele točke u 41. minuti obranio je sjajni mladi Osječanin Jan Hlapčić.

U nastavku susreta Hrvatska je bila bolja, imala dvije sjajne šanse, ali su ih propustili Rimac i Živković. Pritom je Rimac u 89. minuti pogodio gredu.

- U prvom su dijelu Englezi bili bolji i dominantniji, premda su imali samo dva udarca u okvir vrata. Potom smo porazgovarali u svlačionici, pregrupirali se za nastavak i izišli na teren s puno vjere i motiva. Bili smo tada bolji nego Englezi u prvom dijelu, imali smo nekoliko izvrsnih prilika. Žao mi je momaka, a kalkulacija više nema. Slijedi nam Švicarska i moramo ići na pobjedu. To nam jedino otvara put prolaska skupine, a već smo odradili dio priprema za njih - dodao je izbornik Robert Jarni.

- Bilo je dobro, igrali smo kako smo htjeli, makar smo primili nesretan pogodak na početku. Kako je utakmica odmicala, bili smo sve bolji, ali lopta nije htjela u mrežu. Treba se sada koncentrirati na ostale utakmice i nadamo se najboljem - osvrnuo se vratar Hlapčić na našu prvu utakmicu na ovoj eurosmotri.

U drugom ogledu prvog kola D skupine Švicarska je pobijedila Nizozemsku s 2:0. Sad naši nogometaši, u nedjelju od 16.30 sati u Debrecenu, igraju upravo protiv Švicarske. Više nemaju prava na kiks, moraju ići na pobjedu.

I. Liović
Hlapčić i Puljić svih 90 minuta
Na Eurosmotri u Mađarskoj je i pet igrača NK Osijek plus Sergej Levak koji je zimus napustio Gradski vrt i ovog proljeća na posudbi je u talijanskoj Romi. S mogućnošću da tamo i ostane. Protiv Engleza svih 90 minuta odradio je bijelo-plavi vratar Jan Hlapčić te Ljubo Puljić, Filip Živković je igrao od 70. minute, a Anton Matković do 76. Levak je također bio na terenu do 76. minute, kada ga je zamijenio Ćalušić. Od Osječana samo Andrija Tomić nije ulazio u igru.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike