Osijek
PROSLAVA CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE “IVAN ŠTARK”

O učenicima s teškoćama u razvoju skrbe 60 godina
Objavljeno 20. svibnja, 2023.
Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek proslavio je u petak, 19. svibnja, prigodnim programom svojih štićenika 60. obljetnicu postojanja.

Povijest Centra seže do 1963. godine, kada je rad počela Specijalna osnovna škola "Dr. Zlatan Sremec" sa 160 učenika. Škola je kontinuirano rasla i s vremenom mijenjala nazive i ustrojstvo, pa je tako 1990. postala Centar za odgoj i obrazovanje "Dr. Zlatan Sremec", a šest godina poslije mijenja naziv u Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark", po uglednom osječkom humanitarcu, koji nosi i danas.

- Danas, kada slavimo 60. obljetnicu, Centar djeluje na dvije lokacije, jedna je u Drinskoj ulici, gdje se skrbimo o 144 učenika s intelektualnim i drugim utjecajnim teškoćama u razvoju, a druga u Briješću, gdje imamo uslugu poludnevnog boravka za 60 odraslih korisnika s istim teškoćama. Naši djelatnici uz kontinuirana stručna usavršavanja pružaju najsuvremenije rehabilitacijske postupke te se trude tako odgojno i obrazovno djelovati da svoje učenike pripreme za što samostalnije funkcioniranje u životu - rekla je u izjavi za medije ravnateljica Centra Maja Radoš-Bučma.

Centar ima i veliku podršku lokalnih vlasti, čiji su predstavnici, dogradonačelnica Osijeka Jasenka Crnković i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, također nazočili velikoj proslavi.

I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike