Regija
UDRUGA LIČANA “VILA VELEBITA”

Predsjednik i dalje Željko Šnjarić
Objavljeno 19. svibnja, 2023.
SLATINA



Na redovitoj izvještajnoj i izbornoj skupštini Udruge Ličana "Vila Velebita" Slatina usvojene su izmjene Statuta prema kojima će od sada umjesto Skupštine o sjedištu udruge odlučivati Upravni odbor, koji će umjesto dosadašnjih pet imati sedam članova.

Govoreći o djelovanju udruge u protekloj godini, predsjednik Željko Šnjarić naveo je niz aktivnosti kojima su Ličani obogatili brojne manifestacije u gradu, a naglasio je i gostovanja u Ličko-senjskoj županiji te sudjelovanje na 18. manifestaciji "Eko Etno Gacka" u Otočcu i na ličkim večerima u Virovitici, Bizovcu, Požegi i Slavonskom Brodu. Među provedenim aktivnosti spomenuo je tradicionalni projekt "Gastro Lika", kojim su obogatili obilježavanje Dana grada, "Ličko prelo" u povodu obilježavanja 31. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade HV-a, a svoj doprinos dali su i slatinskoj Fišijadi i Čobanijadi. Osim toga, organizirali su predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Josipa Fajdića "Ličani u Slavoniji u prošlosti i sadašnjosti" i "Ličani i/ili Slavonci, tragovi i poveznice".

Na Skupštini su razriješeni dužnosti članovi dosadašnjeg i jednoglasno izabrani novi članovi rukovodstva udruge. Za predsjednika je ponovno izabran Željko Šnjarić, dopredsjednici su Martin Rukavina i Boris Radočaj, novi tajnik je Domagoj Janković, a blagajnica je Danijela Šimek. Članovi Upravnog odbora su Zoran Asić, Mladen Graovac, Robert Turkalj, Miroslav Nikšić, Robert Hodak, Jura Prpić i Zvonko Hećimović, a u Nadzorni odbor izabrani su Željko Verić, Mato Grgurić i Ivona Balić kao predsjednica. Sedam članova Upravnog odbora čine: Zoran Asić, Mladen Graovac, Robert Turkalj, Miroslav Nikšić, Robert Hodak, Jura Prpić i Zvonko Hećimović. Uime svih gostiju s nekoliko riječi potpore radu udruge obratio se direktor Turističke zajednice Jurica Bosak. P.Ž.
Rade na gradnji Ličke kuće i “Gastro Lici”
Pripremljena je projektna dokumentacija za izgradnju Ličke kuće u Slatini, a u tijeku je priprema za izgradnju nadstrešnice i nabavu ugostiteljske opreme za projekt “Gastro Lika”. Predsjednik Šnjarić zahvalio je svima koji su prepoznali i pomogli djelovanje udruge, Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini, gradskoj Turističkoj zajednici, Općini Čađavici i ostalim donatorima.

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike