Regija
PU VPŽ-A I PP ORAHOVICA

Sa srednjoškolcima o policijskom poslu
Objavljeno 20. svibnja, 2023.
Predstavljena su dva natječaja MUP-a, učenici isprobavali opremu - najzanimljivija interventna
ORAHOVICA



U holu i ispred školskog centra pred učenicima i profesorima Srednje škole ‘‘Stjepan Ivšić‘‘ održan je Dan otvorenih vrata Policijske uprave virovitičko-podravske. Policijski službenici promovirali su kampanju "Postani policajac/policajka", ali i prezentirali opremu, vozila i način rada policajaca. U školskom holu o cijeloj akciji nazočnima je govorio načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot.



- Cilj je ovog programa što vjernije pokazati našu struku kako bismo pobudili interes mladih ljudi da postanu policajci ili policajke. S nama su ovdje bili pripadnici interventne i pravosudne policije i vjerujem da je svima bilo zanimljivo – rekao je Bot, nakon kojeg je o načinu prijave za policajca/policajku govorila Ana Kratofil-Katić, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske.

- Ministarstvo unutarnjih poslova trenutačno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, odnosno prekvalifikaciji za zanimanje policajac koja traje godinu dana. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole "Josip Jović". Za ovaj natječaj postoji i dio za pravosudnu policiju, koja je malo drugačija od ostalih, ali obrazovanje je jednako. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja – rekla je Kratofil-Katić.

U nastavku su srednjoškolci isprobavali policijsku opremu, a posebno im je bila zanimljiva ona interventna. Razgledali su i policijska vozila te se upoznali s radom i ulogom policijskog potražnog psa.

Vladimir Grgurić
Silvio se prijavljuje
Orahovački srednjoškolac, maturant Silvio Peštaj već se raspitao za zanimanje policajac i taj ga posao itekako privlači.

- Ozbiljno razmišljam o pozivu policajca jer me to jako zanima i zato su mi ova prezentacija i razgovor s policajcima bilo iznimno zanimljivi, a mogu reći i jako korisni. Odmah sam preuzeo papire za natječaj i sada slijedi prijava - rekao je Silvio.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike