Kultura
U MUZEJU VUČEDOLSKE KULTURE

Izložba o spoju prirode i tehnike
Objavljeno 20. svibnja, 2023.
Prigodom Međunarodnog dana muzeja u Muzeju vučedolske kulture postavljena je izložba o spoju prirode i tehnike. Riječ je o gostujućoj izložbi Muzeja Slavonije Osijek pod nazivom "Priroda i tehnika", čije su autorice Sanja Vidović i Ksenija Katalinić, a pokazuje povezanost tehnike s prirodom od daleke prošlosti do danas.

- Tema Međunarodnog dana muzeja je "Muzeji, održivost i dobrobit", odnosno utjecaj čovjeka na okoliš, te smo se odlučili na postavljanje ove izložbe koja govori kako je priroda utjecala na čovjeka, odnosno kako čovjek izvlači ono najbolje iz prirode - rekla je Mirna Šuljug, viša kustosica u Muzeju vučedolske kulture.

Izložbom se interpretira uzajamni odnos čovjeka i prirode, aktualiziraju se inovacije u svijetu tehnologije i potreba očuvanja prirode. Prošle je godine bila postavljena u Muzeju Slavonije u Osijeku, a Muzej vučedolske kulture prvi je muzej u kojemu izložba gostuje. Financirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH te Osječko-baranjske županije, te će u Vukovaru biti postavljena do 26. lipnja.

Iz Muzeja vučedolske kulture poručuju kako su međumuzejskom suradnjom još jednom upozorili na vrijednost suradnje s ciljem očuvanja kulturne i prirodne baštine. D.Korpoš
Možda ste propustili...

ART FAIR “NESVRSTANI”

U Laubi radovi 112 umjetnika

SUSRETI HRVATSKE KNJIŽEVNE KRITIKE U ĐAKOVU 20. I 21. LIPNJA

Hrvatska i slovenska književna kritika

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEVAČKO DRUŠTVO SV. JOSIPA

Obilježeno je 30 godina djelovanja

2

PREMIJERA U GK “JOZA IVAKIĆ” VINKOVCI

Komedija “Tražim razlog braka” Harolda Pintera U režiji J. Novljakovića

3

LADY JADRANKA NJERŠ BERESFORD-PEIRSE

Važno odlikovanje kralja Charlesa III.