TvObzor
PREMIJERNO NA HTV1 OD 22. SVIBNJA

Nova španjolska serija Kuharica iz Castamara
Objavljeno 19. svibnja, 2023.

Španjolsku seriju “Kuharica iz Castamara” (“The Cook of Castamar”), snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, Hrvatska radiotelevizija (HRT) premijerno prikazuje u udarnom terminu na Prvom programu (HRT-HTV1) od 22. svibnja.



Madrid, 1720. godina. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara, u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes, te kuje plan kako se osvetiti Diegu.

Prva epizoda: Godine 1719. Alba i Diego jašu poljem i razgovaraju o dvorskim temama. Alba kaže mužu da čekaju dijete, ali njegova se sreća rasprši kada konj zbaci Albu na zemlju i ubije je. Dvadeset mjeseci poslije Clara se zaposli u Castamaru, na velmoškom imanju, kao kuharska pomoćnica. Ondje živi Diego. Radit će s kuharicom Brígidom koja je nije baš srdačno dočekala. Diego i dalje tuguje za pokojnom ženom. Kralj Filip odluči kako je vrijeme za prestanak tugovanja i traži da se priredi zabava kojom će se vratiti radost. Clara pomaže u kuhinji. Diego je iznenađen njezinim sjajnim jelima i odluči da će djevojka biti nova kuharica u palači. Gđa Úrsula mora poštovati tu naredbu premda se s njome ne slaže. A Amelia se trudi kako bi zavela Diega. Sol se nudi da je pretvori u privlačnu i zavodljivu ženu. Sol se pridružuje Enriqueovoj igri kako bi uništili Diega.

Serija originalnog naslova “La cocinera de Castamar” sastoji se od 12 epizoda. Kreatorica je Tatiana Rodríguez, a režiju potpisuju Iñaki Peñafiel i Norberto López Amado. U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego de Castamar), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Xenia Tostado (Alba), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Silvia Abascal (Isabel Farnesio), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa), Óscar Rabadán (Melquíades Elquiza), Mónica López (Úrsula Berenguer) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar).

Nova španjolska serija “Kuharica iz Castamara” emitira se od ponedjeljka do četvrtka, 22. - 25. svibnja, na Prvom programu HTV-a u udarnom terminu. Prva epizoda na rasporedu je u ponedjeljak u 21.05. D.M.
Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti te počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara, u kojeg se i zaljubljuje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike