Tehno
TEST: PHILIPS THE ONE 55PUS8807

Jedan televizor za sve, prava “zlatna sredina”
Objavljeno 19. svibnja, 2023.
Bez obzira na dijagonalu od 55 inča, zahvaljujući Ambilight tehnologiji, uz ovaj smo televizor zaista “uronili” u sadržaj

Kupnja televizora danas može biti itekako komplicirana. I dok smo se ne tako davno kod televizora uglavnom fokusirali samo na dijagonalu, danas je ona samo jedan od parametara koji utječe na odluku o kupnji. Kakav je zaslon, brzina osvježavanja, operacijski sustav, dodatne mogućnosti, izgled - sve je to uz dijagonalu itekako važno. Kako bi kupcima olakšao izbor, Philips već nekoliko godina na tržištu nudi i svoju seriju The One, koja ima najbolji balans mogućnosti i cijene, koja je itekako važan faktor.



Najbolji balans


Pojam "zlatna sredina" primjenjujemo prilikom kupnje gotovo svega. Od kuće, stana, automobila pa do manje "novčano teških" stvari, kao što su pametni telefoni, računalo ili neki drugi gadget. Pod tom nekom sredinom često tražimo balans između onog što želimo i onog što nam nije toliko presudno. Isti princip prati i Philips modelima iz serije The One, a model 55PUS8807, koji smo testirali, možda je i najbolji primjer te filozofije. Za početak krenimo od onog vidljivog. Televizor nudi dijagonalu zaslona od 55 inča. Upravo je ta dijagonala, prema mnogima, najbolji izbor za gotovo sve prostore. U manjem prostoru televizor te dijagonale neće biti prenapadan, a u većem je prostoru 55 inča baš taj "sweet spot" u kojem slika nije premalena za gledanje s veće distance. Slika koju prikazuje Philips The One 55PUS8807 zaista oduševljava. Iako postoje modeli televizora koji će pružiti bolji prikaz, Philips je ovdje mudrim odabirom frekvencije osvježavanja od 120 Hz, podrškom za Dolby Vision, HDR10+ i Micro Dimming Pro te procesorom P5 Perfect Picture Engine osigurao najbolji balans uloženog i dobivenog za iznadprosječnu kvalitetu prikaza. Činjenica kako se zaslon osvježava pri 120 Hz znači da su svi sadržaji glatki, a posebno će uživati igrači koji će spojiti svoje konzole na ovaj televizor. Za njih tu je i podrška HDMI 2.1, VRR i Freesync tehnologije. Zaslon je, očekivano, 4K rezolucije. The One PUS8807 također pruža vrhunski zvuk, jer integrirani sustav zvučnika daje jasan i uravnotežen zvuk, uz podršku za Dolby Atmos.

Bez obzira na dijagonalu od 55 inča, zahvaljujući Ambilight tehnologiji, uz The One 55PUS8807 zaista smo "uronili" u sadržaj. Od svih modela televizora one iz Philipsa najlakše ćete prepoznati upravo po Ambilight tehnologiji. Možemo slobodno reći da bez te tehnologije i ne razmatrate kupnju Philips televizora.

Odličan OS


Ambilight je dogurao do svoje treće iteracije i definitivno je najbolje integriran, uz nekoliko različitih profila kako to osvjetljenje želimo koristiti. Osim toga, to osvjetljenje nudi dodatne mogućnosti, primjerice, kao alarm za nježno buđenje, večernje svjetlo itd. Osvjetljenje je postavljeno na tri strane (sve osim donje).

Od priključaka Philips 55PUS8807 nudi 4 HDMI ulaza, optički audioizlaz, LAN i Common Interface Plus (CI+) utore. Svi HDMI ulazi nude podršku za 4K i ARC te EasyLink (HDMI-CEC).

Od prijamnika, TV stiže s ugrađenim DVB T2/C/S2 prijamnicima, s pomoću kojih je osiguran prijam svih digitalnih zemaljskih, kao i kabelskih i satelitskih kanala. Također ima tri USB priključka za povezivanje vanjskih uređaja poput USB memorija ili vanjskih tvrdih diskova. Osim toga, podržava bežično povezivanje preko Wi-Fi ili Bluetooth tehnologije, što nam omogućuje da lako dijelimo sadržaj s drugih uređaja ili se koristimo bežičnim slušalicama. TV postavljen na komodu ili na zidni nosač djeluje iznimno minimalistički, stilski. Osim što je tanak, televizor ima i izuzetno tanke rubove na svim stranama, što svakako podiže ukupni dojam gledanja sadržaja. Philips, kao jedan od pionira u korištenju Android TV operacijskog sustava na televizorima, i ovdje nudi upravo ovaj odličan OS. Ako nas pitate, operacijski sustav jedan je od bitnih elemenata pri kupnji televizora jer već dugo to nisu "spravice" na kojima samo gledamo televizijski sadržaj. Uz Android sigurni smo i u podršku za brojne aplikacije kojima ćemo se koristiti sada, ali i u budućnosti. Aplikacije poput Netflix, Prime TV, Max TV, YouTube, Spotify, HBO i brojne druge nalaze se u Trgovini Play, baš kao i na pametnom telefonu, a njihova je integracija odlična. Ako tražite televizor koji spaja kvalitetu slike, funkcionalnost i moderan dizajn, Philips The One PUS8807 vrijedan je izbora. Sve skupa zaokruženo je i povoljnom cijenom od oko 800 eura.

Marin REŽIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike