Dome slatki dome
SEZONA: UREDITE TERASE, BALKONE I VRTOVE

Vrtna garnitura za ugodne sate
Objavljeno 18. svibnja, 2023.
Dizajn je izuzetno bitan dio priče jer podiže ili smanjuje vizualnu vrijednost ambijenta

Iako se pogledom kroz prozor možda i ne čini tako, svibanj nam je stigao, što znači da je proljeće u punom jeku. Ubrzo ćemo sve više vremena provoditi izvan kuće, a mnogi će upravo sada odlučiti urediti svoje terase, balkone ili vrtove kako bi mogli uživati u toplim danima.Dnevni boravak


Njihovo uređivanje, oplemenjivanje biljkama te garniturama, lampama i sjenilima kao zaštitom od sunca omogućavaju stvaranje novog "dnevnog boravka" u kojem se rado okupljaju svi članovi obitelji. Moderne vrtne garniture pružaju odgovore na sva pitanja te ispunjavaju zahtjeve i onih najkompliciranijih, kojima su udobnost i ergonomija podjednako važni kao i dizajn vrtnih garnitura. Dizajn je izuzetno važan dio priče jer upravo on podiže ili smanjuje vizualnu vrijednost ambijenta.

Kvalitetan odabir vrtne garniture objedinjuje funkcionalnost, udobnost i estetsku vrijednost. Kako bi vrtna garnitura bila funkcionalna, bez obzira na to koji ju elementi čine, mora biti razmjerna prostoru u koji se postavlja. Ako su to stol i stolice, oko njih treba ostaviti dovoljno prostora za normalno komuniciranje i posluživanje. Isto je i u situacijama u kojima je ona dopunjena foteljama ili ležaljkama. Ako imate manju terasu ili balkon, odaberite manji broj elemenata ili odaberite garnituru manjih dimenzija. Prenatrpanost prostora masivnim elementima ili prevelikim brojem komada namještaja stvara napetost, a ne opuštajuće ugođaje.

Sve isprobati


Udobnost vrtne garniture, a to se ponajprije odnosi na stolice, fotelje i različite vrste ležaljki ili ljuljački, mora biti vrhunska. S obzirom na različitu tjelesnu građu, nemoguće je napraviti element koji će ergonomski svima odgovarati. Stoga pri odabiru obvezno isprobajte njezine elemente, i to s jastučićima za sjedenje i naslanjanje kao i bez njih. Tako ćete otkriti odgovara li vam viši ili niži naslon za leđa, stolice ili foteljice s rukohvatom ili bez njih, tvrđa ili mekša podloga ležaljke ili ljuljačke.

Tanja Kvorka
MATERIJALI
Ako je vrtna garnitura natkrivena te tako nije izložena intenzivnim vanjskim utjecajima, možete odabrati prirodne materijale - drvo, ratan ili tkaninu, koji su nešto kompliciraniji za održavanje u smislu trajnosti. Ako je garnitura izložena potpuno vanjskim utjecajima, preporuka je odabrati metalne ili plastificirane materijale, koje ne blijede niti propadaju od vlage.

Možda ste propustili...

IDEALNO RJEŠENJE ZA MALE PROSTORE

Rasklopni radni stol

VRT: VRIJESAK ZA HLADNU SEZONU

Ljekoviti grm voli zimu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor