Dome slatki dome
PROLJETNE MUKE SU POČELE

Trikovi koji će otjerati kukce
Objavljeno 18. svibnja, 2023.
Proljeće je vrijeme kada se brojni kukci "usele" u naše domove, a osim što ih se teško riješiti, mogu biti prijenosnici raznih bolesti. Muhe također mogu prenositi viruse i bakterije koji mogu izazvati trovanje hranom, infekciju oka i brojne druge ozbiljne bolesti. Iako postoje mnoga jaka kemijska sredstva s pomoću kojih se možete riješiti kukaca, najbolja je opcija ipak da koristite neke prirodnije metode.

Možda je najbolja ideja koristiti biljke i cvijeće. Naime, začinsko bilje i cvijeće možete posaditi u svom vrtu ili na balkonu kako biste muhe držali podalje od kuće. Biljke i cvijeće koji tjeraju muhe su: bosiljak, lavanda, lovor, neven i macina trava.

Ako vam ne ide uzgoj biljaka, možete iskoristiti nešto što svi imamo u kuhinji: ocat i sredstvo za pranje posuđa. Upravo kombinacija octa i sredstva za pranje posuđa može vam pomoći u hvatanju letećih napasti, posebice muha. Pomiješajte oko 200 mililitara i nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa u većoj čaši. Pokrijte čašu plastičnom folijom. Pričvrstite plastičnu foliju gumicom i probušite rupice na vrhu. Muhe će privući ocat u čaši, a folija će spriječiti njihov izlazak.

U pomoć mogu priskočiti i začini. Kajenski papar može pomoći u odbijanju kućnih muha. Potrebno je samo pomiješati papar s vodom i poprskati po kući kako biste odvratili muhe od ulaska u prostorije.

Ako ništa od ovoga ne pomaže, možete se poslužiti venerinom muholovkom, biljkom mesožderkom koja jede kukce. Najbolje je da ih držite na balkonu ili kod prozora kako bi lakše lovile muhe. Ove neobične biljke razgrađuju kukce od pet do 12 dana. T.K.
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike