Novosti
MINISTAR RADOVAN FUCHS:

Pokolj u Beogradu je ogromna tragedija, analizirati ćemo sigurnost naših škola
Objavljeno 3. svibnja, 2023.

Vezani članci

SRBIJA PROGLASILA TRODNEVNU ŽALOST ZBOG POKOLJA U ŠKOLI

Učenik ubio osmero djece i zaštitara: Zločin pripremao detaljno i birao žrtve u razredima

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u srijedu da je pokolj u beogradskoj osnovnoj školi, u kojoj je učenik ubio i ranio više osoba, ogromna tragedija te je najavio da se u Ministarstvu formira radna grupa koje će analizirati sigurnost i zaštitu hrvatskih škola.

Učenik beogradske osnovne škole ubio je osmero učenika i zaštitara, a teško ozlijedio još šestero njih i jednu profesoricu.

"To je ogromna tragedija. Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negdje kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske, to nije nešto što se događalo na ovim prostorima", rekao je ministar Fuchs za Dnevnik Nove TV.

Fuchs je doveo i u pitanje jesu li uzrok takavim događajima možda nove tehnologije koje utječu na dječju psihu ili šire otuđenje.

"Predat ćemo pismo sućuti srpskom veleposlanstvu da ga se uruči srpskom ministru prosvjete", kazao je ministar.

Fuchs je rekao kako su hrvatske škole dosad bile sigurne.

"Činimo sve što je moguće. Naravno da ćemo i nakon ovoga razmotriti eventualno neke druge korake. Rekao sam da se u Ministarstvu formira radna grupa koja će analizirati stvari i onda ćemo koordinirati i s Ministarstvom unutarnjih poslova. Vidjet ćemo što se može napraviti i na koji način podignuti zaštitu", zaključio je Fuchs rekavši da su generalno škole sigurne.