Zdravlje
I U OSIJEKU CROATIA POLIKLINIKA

Vrhunska ponuda za preventivne preglede
Objavljeno 2. svibnja, 2023.
U samom središtu Osijeka, u prostorima Kappa centra, otvorena je Croatia Poliklinika, prva poliklinika Croatia osiguranja u Slavoniji te šesta u nizu u Hrvatskoj. Opremljena je najsuvremenijim uređajima i tehnologijom, a građanima je, između ostaloga, na raspolaganju magnetska rezonanca na suvremenom 3Tesla uređaju te endoskop s umjetnom inteligencijom. Suvremeni uređaji omogućuju Osječanima, ali i svima na istoku Hrvatske, ugodnije iskustvo obavljanja pregleda, a vrhunski liječnički tim i stručno medicinsko osoblje pružaju usluge u više od 20 specijalističkih djelatnosti.

Uz Davora Tomaškovića, predsjednika Uprave Croatia osiguranja, otvorenju su nazočili i Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka te Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

"Prevencija bolesti i zaštita zdravlja među najvažnijim su područjima djelovanja naše kompanije. Croatia osiguranje značajan je ulagač u vrhunsko privatno zdravstvo u Hrvatskoj u koje smo u posljednje tri godine uložili gotovo 20 milijuna eura, od čega ulaganje u Croatia Polikliniku u Osijeku iznosi više od 3,8 milijuna eura", izjavio je Tomašković.

Gradonačelnik Radić poručio je kako je Osijek s dva medicinska fakulteta i Kliničkim bolničkim centrom medicinsko središte istočne Hrvatske. "Prema našem KBC-u gravitira gotovo milijun građana, a ove smo godine za donacije KBC-u u proračunu osigurali 65.000 eura. Croatia Poliklinika svakako će upotpuniti i podići kvalitetu zdravstvene usluge u gradu, što pozdravljamo i podržavamo", rekao je Radić. Župan Anušić ističe kako će se ovime ojačati zdravstvena zaštita i usluga. "Svjesni smo da je zdravstvo preopterećeno i netko tko želi stvari brže rješavati okrenut će se jednoj ovakvoj klinici i potražiti pomoć. Ovo predstavlja i viši standard zdravstvene usluge u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Podržavamo ovakve klinike i sve druge koje će se u budućnosti otvarati i biti na usluzi našim sugrađanima", naglasio je Anušić.

Silvio Mihaljević, voditelj osječke poliklinike, kaže kako se ovdje sada mogu obaviti brojni specijalistički i dijagnostički pregledi, uključujući sistematske preglede, više vrsta pregleda ultrazvukom, mamografiju te različite laboratorijske pretrage, kao i pretrage tumorskih markera i hormona. Od opreme izdvaja endoskop s umjetnom inteligencijom. "Ovaj aparat u nekim situacijama može prepoznavati određene probleme u tijeku endoskopskog pregleda gornjeg ili donjeg dijela probavnog sustava", istaknut će Mihaljević. Tatjana Kujundžić, ravnateljica Croatia Poliklinike, najavila je otvaranje još dvije poliklinike, u Zadru i Varaždinu te istaknula kako drži da je njihova usluga u europskom vrhu poliklinika koje se bave preventivnom medicinom.

Osnovna intencija odnosa prema pacijentima Croatia Poliklinika je da oni ne gube previše vremena, pa će se tako i u Osijeku sadržaji i pregledi prilagođavati poslovnim i dnevnim obvezama klijenata. ​D.Kuštro
Najčitanije iz rubrike