Regija
HDZ SLATINE OPTUŽUJE GRADONAČELNIKA:

Slatina proživljava najgora vremena u svojoj modernoj povijesti
Objavljeno 29. travnja, 2023.

SLATINA


Gradski odbor HDZ-a Slatina dostavio je medijima opširno priopćenje pod nazivom „Slatinski vizionar“, u kome se osvrće na dio članka objavljenog „na jednom poznatom internetskom portalu“, u kome stoji kako su Slatinčani godinama prolazili pored 32,5 metra visokog stabla sekvoje, „uživali u hladovini koju je pružao, čudili se mekoći njegove gotovo spužvaste kore, a onda je aktualnoj gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem sinulo da bi od svoje sekvoje mogli načiniti brend oko kojeg će graditi novu turističku i edukativnu ponudu grada, koji je vapio za novim sadržajima“.


U priopćenju s nizom optužbi na račun gradonačelnika Slatine HDZ dalje navodi: „Sve bi to bilo lijepo i krasno da je ono što piše u članku istina. Teško je reći u kojem je to trenutku gradonačelniku Ostrošiću 'sinulo da bi od sekvoje mogao načiniti brend'. Možda dok je vodio kampanju u kojem je građanima obećavao raj i blagostanje ili dok je rušio rekorde u broju stranaka čiji je bio član. Baš tada zapravo ovaj projekt i je započet. Započet je puno prije dolaska Ostrošića na vlast. Započet je teškim radom šačice ljudi koja je željela Slatinu učiniti turistički atraktivnom destinacijom. Započet je njihovim projektom, trudom i zalaganjem koje aktualna vlast opet bez ikakvog prava pripisuje sebi. Nažalost, to je posljednji veliki projekt koji je proveden na području našeg grada. I bit će još dugo vremena posljednji jer Denis Ostrošić (čovjek s vizijom s početka teksta) ne brine niti o gradu niti o projektima niti o građanima…“


HDZ dalje navodi kako gradonačelnik ni „projekte koje je naslijedio nije uspio završiti kako treba. Nije se pohvalio novinaru koji je napisao članak da je Slatina zbog propusta njegove vlasti morala vratiti 4,5 milijuna kuna za projekt izgradnje EPIcentra Sequoia. Nije se pohvalio da je gradska blagajna prazna. Nije se pohvalio da je Slatina Kom na rubu propasti. Nije se pohvalio da ne želi sufinancirati neophodno povećanje cijena odvoza otpada. Nije ništa od toga učinio. Samo je preuzeo zasluge za posljednji veliki slatinski projekt koji je napisan prije gotovo 8 godina. Gradonačelnik je OPET lagao u lice svima. Ovaj put ne samo građanima Slatine, već i cjelokupnoj javnosti. Isto to čini gotovo svakodnevno optužujući Gradsko vijeće da ne želi riješiti problem Slatina Koma“.


HDZ dalje optužuje gradonačelnika kako ne dolazi na posao niti na sjednice Gradskog vijeća, a nema ga ni u „ministarstvima i ostalim mjestima na kojima bi trebao ugovarati nove projekte“. Naziva ga vizionarom u čijem mandatu Slatina proživljava najgora vremena u svojoj modernoj povijesti. „Ostrošić je vizionar koji je potpisivanjem zadužnica oštetio grad za gotovo 60 milijuna kuna, vizionar koji je zapustio sve gradske tvrtke, vizionar koji je grad doveo na rub propasti, vizionar zbog kojeg radnici Slatina Koma možda slijedeći mjesec neće dobiti svoje plaće,“ stoji, uz ostalo, u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a Slatine.

Petar Žarković 

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike