Osijek
SAJAM POLJOPRIVREDNE I VETERINARSKE ŠKOLE

Sadašnji učenici nude rasadu, a bivši proizvode OPG-ova
Objavljeno 21. travnja, 2023.
Održan je okrugli stol “Naši učenici, uspješni poduzetnici” uz brojne paneliste

Tradicionalnu prodaju prijesadnica u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi ove su godine znatno obogatili te su organizirali prvi sajam na kojem su svoje proizvode predstavili bivši i sadašnji učenici.



Uz to, organiziran je okrugli stol "Naši učenici, uspješni poduzetnici", na kojemu je govorilo čak 17 panelista, 15 bivših učenika škole i dvojica sadašnjih, uz moderiranje profesorice Branke Dubravac.

- Ideja je ovog sajma predstaviti rad sadašnjih i bivših učenika. Sadašnje učenike uključili smo u cjelokupni rad na proizvodnji prijesadnica, od sadnje i pikiranja do prodaje, a bivše učenike pozvali smo kao paneliste na okrugli stol te smo pripremili štandove na kojima oni izlažu proizvode svojih OPG-ova - rekao je ravnatelj Poljoprivredne i veterinarske škole Ivan Aničić, prof. Dodao je da je ta manifestacija lijepa promocija škole i da će, nada se, privući nove učenike, a nagodinu će se sajam proširiti na veći broj izlagača.


- Prezadovoljni smo velikim odazivom kupaca i zahvaljujemo im što su došli podržati rad naših učenika i nas profesora stručnih predmeta - kaže profesor Marin Marić, koji više ne broji koliko su prijesadnica pripremili. Na sajmu su se prodavale i kupovale prijesadnice povrća, cvijeća, ljekovitog, začinskog i aromatično bilja, koje su proizveli učenici uz pomoć svojih profesora. A bivši učenici na sajmu su ponudili proizvode svojih OPG-ova. Bilo je tu svega, od sira i mljevene paprike do cvijeća i začinskog bilja. Učenici su bili vrijedni, pomagali kupcima, a posjetitelji nisu krili zadovoljstvo bogatom i kvalitetnom ponudom.


- Već godinama kupujem prijesadnice iz školskog plastenika ove škole. Iznimno sam zadovoljan kvalitetnom i cijenom proizvoda. Imam mali vrt u kojem sadim povrće, ljekovito i začinskog bilje, a ove godine privuklo me i lijepo cvijeće, koje ću staviti na terasu - rekao nam je Ivan iz Osijeka. Sajam se nastavlja do isteka zaliha, svakog radnog dana od 9 do 18 sati.

Vesna Latinović
Poljoprivredni su proizvođači važni za cjelokupno društvo jer proizvode hranu
Na okruglom su stolu panelisti izložili svoja iskustva i primjere iz prakse. Savjetovali su budućim mladim poduzetnicima da budu uporni i da u svoj rad ulože mnogo truda i ljubavi. U uvodnom je dijelu okruglog stola moderatorica, profesorica Branka Dubravac, naglasila da su okupili uspješne poduzetnike iz svih grana poljoprivrede (ratare, stočare, voćare), ali i cvjećare te veterinare. “Njihova je važnost iznimna, jer oni proizvode hranu. Ne smijemo zaboraviti da je poljoprivreda strateška grana hrvatskog gospodarstva”, poručila je profesorica Dubravac. A da je doista tako, potvrđuju nam panelisti Bojan Đurđević i Borna Vuk, učenici 2. razreda, smjera agrotehničar. Oni smatraju da poljoprivreda ima budućnost i stoga se, kad završe školu, planiraju baviti tom djelatnošću.

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike