Sport
NAKON STANKE PUT NA KVARNER

Bijelo-plavi na Rujevicu idu tiho, ali ne bez ambicija
Objavljeno 1. travnja, 2023.
- Rijeka je u boljem stanju od nas, ali to neće biti presudno - smatra Jugović

Vezani članci

SERGEJ JAKIROVIĆ

Očekujemo drukčiji i bolji Osijek

Čudan neki mir vlada u Gradskom vrtu. Nogometaši Osijeka u nedjelju kreću u završne borbe za europske pozicije, a ne osjeti se nekakav poseban naboj ili napetost.



Serija loših rezultata, koja traje već dva mjeseca, sve je nekako učinila neperspektivnim iako osječka momčad još uvijek drži treće mjesto na tablici. Međutim, brojni problemi s kojima se susreće na terenu prilično su spustili razinu entuzijazma navijača. Stoga Osječani na derbi protiv Rijeke putuju bez velikih najava. Prilično tiho, ali ne i bez ambicija. U ovom trenutku nije lako pronaći optimistične misli uoči tog susreta, ali nogomet se već milijun puta pokazao kao ćudljiva igra, koju je uvijek moguće isprovocirati ako si dovoljno hrabar i odlučan.

Perković optimist


Iza bijelo-plavih su dva tjedna u kojima nisu imali prvenstvenih utakmica, pa su skoknuli do Mađarske, gdje je trener Borimir Perković slagao plan izlaska iz krize. Kakav je to plan i hoće li ga momčad biti u stanju provesti, doista je teško reći. No strateg bijelo-plavih ponudio je jedino što je mogao u ovom trenutku - optimizam. On je, istina, trenutačno bez pokrića, ali ako on ne vjeruje, tko će?

- Optimist sam, a takav stav temeljim na tome što sam tijekom stanke imao priliku do kraja upoznati momčad. Mišljenje mi se nije previše promijenilo od onog na samom početku. Opet sam se uvjerio kako imam grupu igrača koja je spremna slušati, naporno raditi, a pokazuje i veliku volju i želju kako bi stala na kraj lošoj seriji. Puno se priča o tome da ne možemo pobjeđivati ni zabijati, a stekao sam dojam kako su te priče igračima postale jak motiv. Čak bih rekao da ih pomalo ljute, što je dobra reakcija - kaže Borimir Perković, trener nogometaša Osijeka, pa dodaje:

- Stanka nam je bila dobrodošla i vjerujem kako smo je iskoristili na pravi način, pa susret s Rijekom dočekujemo posve spremni. Rijeka je u ovoj kalendarskoj godini odlična. Statistički je daleko bolja od nas, ali ne trebamo se time zamarati. Čeka nas treška i zahtjevna utakmica. Neće nam biti lako, ali neće ni Rijeci.

Trenutačno se sve svodi na priču o dobrom radu na treninzima, koju slušamo već predugo, jer na terenu se taj "dobar rad" ne vidi. Opet, nikad se ne zna kada se može dogoditi onaj potrebni klik. Jesenas se on Osječanima dogodio baš na Rujevici.

- Stalno pričamo o toj jednoj pobjedi koja bi posve promijenila situaciju kod nas. Nažalost, mi je nikako ne uspijevamo ostvariti. Što se tiče pobjede protiv Rijeke u prvom dijelu sezone, ne bih se previše hvatao za taj susret. Svaka je utakmica priča za sebe, a ova je derbi, a u njima trenutačno stanje i sve što je bilo prije uopće nije važno. Rijeka je u boljem stanju od nas, toga smo svjesni, ali pobjednik će u nedjelju biti ona momčad koja bude bolje raspoložena za igru tog dana - kaže Vedran Jugović, veznjak bijelo-plavih.

Tajnovitost


Inače, trener bijelo-plavih pomalo je tajnovit kada je u pitanju plan igre, a i oko momčadi koju planira poslati na teren. Stanka je bila prilika za preslagivanje, a svakako mu je pomoglo što su svi igrači zdravi. Jedini na kojeg ne može računati je Marin Leovac, koji ima tri žuta kartona.

- Za razliku od zdravstvene situacije kada sam preuzeo momčad, danas je ona odlična. U prvoj mojoj utakmici, protiv Dinama u Maksimiru, nisam mogao računati na nekoliko prvotimaca zbog ozljeda, a sada su mi svi na raspolaganju. I to je jedna od stvari koja me ohrabruje. Doista čvrsto vjerujem kako ćemo na Rujevici biti bolji nego dosad i započeti novu priču - kaže Perković.

Što god smislio, neka pitanja ostat će u zraku. Glavna se tiču Mije Caktaša i Kristijana Lovrića. Hoće li Perković pronaći način da ih vrati u realizatorsku formu ili će ih se, što baš ne bi bilo prirodno u ovom trenutku, potpuno odreći? Caktaš igra, ali ga neće pogodak, Lovrić je više na klupi nego na terenu, a na taj način će se teško dobiti ono što se od njega očekuje.

Nije Perkoviću lako, možda će trebati donijeti i poneku odluku koja se protivi njegovim vizijama, ali ponekad takve odluke mogu značiti taj toliko potreban klik kod momčadi. Idealno bi bilo kada bi se on dogodio u nedjelju na Rujevici.

Dalibor Keler
 
 
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike