Sport
NOVA DOZA OPTIMIZMA

Ove sezone ih je BSK dvaput dobio, zašto ne i treći put
Objavljeno 1. travnja, 2023.
Bilo bi itekako dobro vezati dvije pobjede, pa Bjelobrđani idu po tri boda protiv Solinjana

Nogometaši BSK-a imaju razloga za optimizam i vjeru da će bodovi ostati u njihovu domu. U goste im dolazi momčad Solina, koju su ove sezone u SuperSport Prvoj ligi dvaput dobili, pa zašto ne i treći put. Posebice jer Solinjanima u drugom dijelu sezone ide loše, točnije - katastrofalno. Upali su u rezultatsku krizu i u proljetnom dijelu prvenstva osvojili su samo jedan jedini bod.



Na zimsku stanku otišli su kao druga momčad lige, a s još jednim-dva poraza doveli bi se u situaciju da padnu u borbu za ostanak. No solinske brige ne zanimaju Bjelobrđane, koji su prošlu etapu napravili dobar posao u Zagrebu, gdje su pobijedili Dubravu Tim kabel. Danas (subota) imaju domaći ogled sa Solinom, koji u Slavoniju stiže pun nade da može prekinuti negativan niz.

- Pobijedit ćemo - ispalio je Denis Krstanović, trener nogometaša BSK-a.

I onda malo stao na loptu.

- Naravno, idemo pokušati uzeti sva tri boda, s kojima bismo definitivno uhvatili priključak s momčadima iz sredine tablice. Nećemo imati lagan posao, Solin je dobra momčad, ali upali su u neku krizu rezultata, što naravno nije naša briga. Nas zanima samo kako ćemo mi odigrati, kako sad povezati dvije pobjede i bez prevelikog grča nastaviti prvenstvene oglede i na kraju osigurati taj ostank u SuperSport Prvoj ligi - kaže Krstanović.

Trener to nije rekao, ali Bjelobrđani bi bili najsretniji kada bi u prvoligaškom društvu bilo više Solina, jer onda bi i na kontu BSK-a zasigurno bilo i više bodova. Solinjani ove sezone nisu našli način kako dobiti BSK, koji je u rujnu slavio kod kuće sa 2:1, a u prvom je susretu nastavka prvenstva, sredinom veljače u Dalmaciji, pobijedio sa 3:0. Lijep je to podatak, ali Krstanović ne voli previše statistiku i pričati o onome što je bilo. Svaka utakmica je neka nova priča i svaka nosi nešto svoje. Kako statistika može zavarati, najbolji je primjer tablica. Na njoj je Solin trenutačno peti, a BSK pretposljednji. No gosti u Bijelom Brdu nisu favoriti. U prvom redu jer im BSK ne leži, na tablici su daleko ispred svog današnjeg domaćina, ali imaju samo četiri boda više, pa jedna ili dvije pobjede, odnosno porazi puno toga mijenjaju. Naravno, ne treba zaboraviti ni da Solin u proljetnom nastavku ima mizeran učinak (samo jedan osvojen bod). Bjelobrđani imaju idealnu priliku spojiti dvije pobjede i dodatno se napuniti samopouzdanjem, zato u današnjem ogledu (subota, 16.30) na svom terenu moraju biti u pravom izdanju. Krstanović ne sumnja u to, a po nova tri boda morat će krenuti bez "kartoniranog" Benića.

Ivana Liović
 
Parovi 24. kola
Dugopolje i Orijent 1919 igraju danas (subota) od 15 sati, a u 16.30 utakmica BSK - Solin. U nedjelju od 16.30 igraju Croatia i Vukovar 1991, a u istom terminu u ponedjeljak se sastaju Jarun i Rudeš. Jučer su se igrali susreti Kustošija - Cibalia 1:1 i Hrvatski dragovoljac - Dubrava Tim kabel 0:1.

Najčitanije iz rubrike