Osijek
EDUKATIVNA AKCIJA POLICIJE U DALJU

Ispravan bicikl jamac je sigurnosti
Objavljeno 31. ožujka, 2023.
Postaja prometne policije Osijek, u suradnji s Općinom Erdut, u petak je u središtu Dalja provela sigurnosno-preventivnu akciju edukacije biciklista i provjere ispravnosti bicikala. Policijski službenici sve su educirali o najčešćim pogreškama vozača bicikla u prometu te dali savjete o pravilnom sudjelovanju u prometu. U svrhu postizanja bolje vidljivosti, ispravnosti i općenito sigurnosti prometa biciklista, Općina Erdut je za sve mještane koji su educirani osigurala prigodan dar. Uz navedeno, sve zainteresirane educiralo se i o pravilnom sudjelovanju u prometu s osobnim prijevoznim sredstvima (električnim romobilima) na području općine.


Mještani Dalja u velikom su se broju odazvali ovoj akciji, a bilo je tu i starih i mladih. Starije stanovnike Dalja zanimalo je što trebaju imati na biciklu, a da ne krše prometna pravila. Prisutni policajac im je sve potanko objasnio te ujedno upozorio na opasnosti koje prijete od neoprezne vožnje. Prije dva mjeseca upravo se u Dalju zbila nesreća u kojoj je jedna biciklistica poginula.

U sigurnosno-preventivnoj akciji sudjelovala je i policijska službenica za prevenciju PU osječko-baranjske, koja je okupljenima održala edukaciju o pravilnom sudjelovanju biciklista u prometu te je promovirala kampanju Policijske akademije “Postani policajac/policajka” i kampanju Ministarstva pravosuđa i uprave “Postani pravosudni policajac/policajka”. M.Bugarić
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike