Osijek
SUVENIRI KOJI NE SKUPLJAJU PRAŠINU

Svi žele biljsko životinjsko carstvo kao uspomenu
Objavljeno 1. travnja, 2023.

S rastom broja turista na području općine Bilje, pojavila se i veća potreba za suvenirima. Iz tog razloga bilo je, kaže ravnateljica Kulturno-razvojnog centra Bilje Ivana Plaščak, nužno pokrenuti suvenirnicu.



- Sve je sve više upita za kupnju suvenira s prepoznatljivim motivima Bilja. Ljudi žele ponijeti, osim lijepih uspomena, i nešto opipljivo, a što će ih podsjećati na naš kraj. Zato smo prošle godine pokrenuli suvenirnicu u sklopu Kulturno-razvojnog centra Općine Bilje i s lokalnim tvrtka pokrenuli izradu dizajna i samih suvenira. U ovom trenutku u ponudi imamo majice, torbe, lončiće i kape s našim "životinjskim" motivima. Tako da možete pronaći pravo životinjsko carstvo Kopačkog rita - jelena, divlju svinju, orla štekavca, lastavicu, šarana, štuku i, naravno, neizostavnog komarca - kaže nam ravnateljica.


Ivana Plaščak dodaje da su se, što se tiče samog dizajna likova na predmetima, odlučili za linearnost samih likova, jer im to dopušta kreiranje različitih ilustracija i interpretacija sukladno komunikacijskim i promocijskim potrebama.

- Takvim pristupom stvara se prilagodljiv, a opet prepoznatljiv vizualni identitet koji emitira željene poruke ciljnim tržištima i atraktivniji su i mlađim generacijama. Ovo su suveniri koji neće skupljati prašinu na vašoj polici, nego će ujedno biti nešto što se lako nosi i koristi za svakodnevne prilike, pa zato nemojte zaboraviti zaviriti u ponudu naše suvenirnice - podsjeća Ivana Plaščak.

U planu nam je, dodaje ravnateljica, i proširenje asortimana, tako da rade na izradi novih suvenira i osmišljavaju njihov dizajn. "U planu im je izraditi još magnete, privjeske i ponudu nakita koji će svakako biti spoj tradicionalnog i modernog", najavljuje Plaščak još jednu biljsku posebnost.

- Ono što nam je još novost u ponudi Kulturno-razvojnog centra je i najam bicikala, električnih i mehaničkih. Kako je općina Bilje nizinski kraj, nema boljeg upoznavanja svakog kutka općine nego biciklom. Planiramo krenuti s promotivnom kampanjom ovog proljeća zajedno s Turističkom zajednicom Općine Bilje - Kopački rit te izraditi brošure/letke koji će također biti podijeljeni ugostiteljskim subjektima i smještajnim objektima kako bi mogli uputiti svoje goste u našu cjelokupnu raznovrsnu ponudu - kaže Plaščak.

Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike