Sport
VEČERAS (20 SATI) SLAVONSKI DERBI ODBOJKAŠICA U GRADSKOM VRTU

Osijek i Enna rasterećeni traže dobru igru i pobjedu za oproštaj od prvenstva
Objavljeno 31. ožujka, 2023.

Posljednji dan mjeseca ožujka ujedno označava i kraj sezone za ženski odbojkaški slavonski superligaški dvojac. Večeras (20 sati) na programu je prva utakmica 22. kola, koje se otvara u Maloj dvorani Gradski vrt. Za kraj bolje nije moglo, slavonski derbi, u koji Osijek i Enna Vukovar ulaze rasterećeni, svjesni da je ulog samo regionalni primat. To bi trebalo biti dosta da, iako je sezoni kraj, oba sastava iz sebe izvuku maksimum koji im je preostao.



Položaj na tablici jasno daje do znanja da dosadašnjim učinkom zadovoljnije mogu biti Vukovarke, koje su prvi obračun s Osijekom 3:1. Na kontu imaju 12 pobjeda i 35 bodova, uoči dolaska u grad na Dravi drže šestu poziciju, a u najboljem slučaju može se osigurati peto mjesto. S druge strane, Osječanke su tek prošlog vikenda i teorijski potvrdile ostanak u elitnom društvu. To su napravile porazom u petom setu u Puli, gdje su protiv Velog Vrha ispustile vodstvo od 2:0 u setovima. Na kraju, ni osvojeni bod nije bio nužan, ali nije se ništa prepustilo slučaju.

- Mogli smo dobiti tu utakmicu, nakon dva dobro odrađena seta mislio sam da nam pobjeda neće izmaknuti. Onda smo dva sljedeća seta izgubili na razliku, a u četvrtom smo vodili 17:20. Nakon toga smo se potpuno ispuhali i u petom setu više nismo bili ravnopravni. Šteta, ali na kraju smo znali da će i bod biti dostatan da potvrdimo da nam je i sljedeće sezone mjesto u najjačoj konkurenciji - kaže Tomo Paun.

Osijek je u Puli planirao prekinuti negativni niz, koji se sada protegnuo na šest utakmica. Ipak, ostala je još jedna prigoda da se sezona zaključi pobjedom, i to onom najslađom, protiv slavonskih rivalki.

- Nema rezultatskog imperativa ni na jednoj strani, koje ipak žele pobjedu za kraj. Naravno, ona u ovoj utakmici ima i dodatnu težinu, stoga ćemo se potruditi kako bismo uljepšali kraj sezone. Vjerujem da ćemo biti kompletni i da nam je ostalo još dovoljno energije za jedno kvalitetno izdanje, stoga ne sumnjam da će oni koji dođu na slavonski derbi moći i uživati u njemu - kaže trener odbojkašica s Drave.
Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike