Sport
ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Spačva je pružila odličan otpor, s prvakom će igrati iduće sezone i u prvenstvu
Objavljeno 30. ožujka, 2023.

Veliko čudo nije se dogodilo u srijedu navečer u Vinkovcima. Rukometaši PPD Zagreba plasirali su se, očekivano, u polufinale Kupa Hrvatske. Ono zbog čega i domaći rukometaši, Bjelin Spačve-Vinkovci, mogu biti zadovoljni jest konačni rezultat.



Unatoč porazu. Branitelj naslova slavio je sa 34:29. Želja je bila Vinkovčanima pružiti što kvalitetniji otpor našem najboljem klubu. U tome su uspjeli. Posebice u prvom poluvremenu, kada se na odmor otišlo sa samo jednim pogotkom prednosti za goste (18:17). Lijep je bio i ambijent u kojem se odigrala utakmica, a gledatelji su sigurno dali dodatni impuls domaćim rukometašima. U nastavku je PPD Zagreb malo podignuo ritam, koji je vodeća momčad Prve HRL “Sjever” sve teže pratila, no Vinkovčani se nemaju čega stidjeti. Već sada su se uvjerili da po kvaliteti pripadaju najvišem rangu. Gotovo je izvjesno da će se s PPD Zagrebom i(li) ostalim premijerligašima sastati već sljedeće sezone i u prvenstvu. Vinkovčani su uvjerljivo vodeći, za matematičko osiguravanje naslova prvaka Prve HRL “Sjever” trebaju im dvije pobjede u preostalih pet kola. U prethodnom 21 kolu doživjeli su samo jedan poraz, pa je vrlo izvjesno da će se nakon samo jedne sezone vratiti među premijerligaše. Pobjednički pjenušac je na hlađenju, pitanje je samo kada će biti otvoren.

Krešimir Lacković
Slavko Goluža

trener PPD Zagreba

Pozitivno je da smo izborili kartu za završni turnir Kupa Hrvatske. Međutim, moram reći da je izdanje nekih igrača bilo neprihvatljivo, i smatram da pojedinci, ako uistinu žele nositi dres PPD Zagreba, moraju utakmice poput ove shvaćati puno ozbiljnije. Obrambeno smo bili jako loši u prvom dijelu, vratar je bio kao na streljani, a u napadu jednostavno nismo znali prelomiti utakmicu. Kao da smo sve htjeli na brzinu, a to jednostavno tako ne ide.

Bjelin Spačva VK 29 (17)

PPD Zagreb 34 (18)

VINKOVCI - Dvorana Osnovne škole Bartola Kašića. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)

BJELIN SPAČVA-VINKOVCI: Rimac, Ćirović; Maroš 2, Mažurana 2, Nađ 1, Jurković 2, Božičević 3 (2), Blašković 4, Lasić 1, Mažurana 6, Kuže 4, Mandić 3, Jakirčević, Hideg, Stojanović i Marić 1

PPD ZAGREB: Slavić (6+0), Panjtar (5+0), Ceković 1 (1), Ćavar 11 (5), Faljić 1, Klarica 5, Srna, Kraljević 4, Buvinić, Sirotić 1, Dibirov, Dodić 3, Kavčič 2, Leimeter 2 i Grahovac 4

SEDMERCI: Bjelin Spačva-Vinkovci 4(3), PPD Zagreb 6(6); ISKLJUČENJA: Bjelin Spačva-Vinkovci 12 minuta (Maroš 2, B. Mažurana 2,Nađ 2, F. Mažurana 2+2,Marić 2), PPD Zagreb 12 minuta (Ćavar 2, Faljić 2+2,Srna 2, Kavčič 2 i Grahovac 2)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike