Osijek
GOSPODARSKI CENTAR JE ZAVRŠEN

Prvi sajam je Proljetni, od 21. do 23. travnja
Objavljeno 31. ožujka, 2023.
Do Gospodarskog centra tijekom trajanja sajma, besplatno će s Gajevog trga voziti autobus. Ulaz i parking neće se naplaćivati

Saponia, Kandit, Nexe, Žito, Belje, Ravlić, DS Smith, Erdutski vinogradi, Limex, Podravka..., samo je dio imena koja će predvoditi listu izlagača na Osječkom proljetnom sajmu koji će se od 21. do 23. travnja održati u novom prostoru Gospodarskog centra.



Župan Ivan Anušić i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković održali su jučer konferenciju za novinare na kojoj su obznanili završetak radova na (n)ovom sajamskom prostoru te kao prvu manifestaciju koja će ovdje biti organizirana najavili Proljetni sajam.

Grad partner


- Ovaj objekt bit će centar svih gospodarskih aktivnosti na području naše županije u smislu sajmovanja, sastanaka, konferencija, okupljanja i susreta svih onih koji će gospodarstvom, poduzetništvom i obrtništvom podizati kvalitetu života na području županije. Kao što sam to više puta do sada rekao, Županija i Osijek imaju jednu posebnu ulogu na istoku Hrvatske, a to je biti zamašnjak, biti predvodnici gospodarstva i svakog drugog života - rekao je uvodno župan.

Podsjetio je potom i na brojke, ukupna vrijednost Gospodarskog centra bila je 71 milijun kuna, od čega je 45 milijuna bilo financirano iz sredstava EU fondova, dok je Ministarstvo razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo projekt s 9,3 milijuna kuna, dok je 17 milijuna kuna bila obveza Osječko-baranjske županije. Zemljište na kojemu je napravljen GC Grad Osijek darovao je Osječko-baranjskoj županiji, u vrijednosti od 25 milijuna kuna, čime je Grad Osijek postao partner u ovom velikom projektu.

Dogradonačelnica Crnković je zadovoljna što ima priliku svjedočiti završetku ovog zaista respektabilnog i velikog strateškog gospodarskog projekta za Osječko-baranjsku županiju i Grad.

- Osijek je ovom kapitalnom investicijom dobio sajamski prostor koji jedan glavni grad istoka Hrvatske zaslužuje. Grad Osijek od samog je početka prepoznao ovaj projekt kao zaista važan strateški gospodarski projekt te je uvršten u Urbanu aglomeraciju grada Osijeka, s obzirom na to da će koristiti upravo cijeloj aglomeraciji. Veselimo se budućim sajmovima, i ovaj projekt, ovaj prostor ovdje, definitivno će dati dodanu vrijednost razvoju gospodarstva Hrvatske - istaknula je Crnković te dodala kako je ovo mjesto gdje će svaki gospodarstvenik i poduzetnik moći dobiti informaciju i uslugu na jednom mjestu te priliku da izlažući na ovome sajmu poveća svoju tržištu konkurentnost, predstavi svoje proizvode i usluge na jednom mjestu te se tako poveže na najbolji mogući način s tržištem.

Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, potom je predstavila manifestaciju Osječki proljetni sajam kojom će Gospodarski centar i službeno biti otvoren. Na dio spomenutih velikih tvrtki nadovezuje se i značajan broj malih poslovnih subjekata koji su i do sada nastupali na osječkim sajmovima, a tu su i oni kojima će ovo biti prvi nastup.

Pet komora


- Uz poduzetnike koje sam spomenula, imat ćemo i velik broj različitih institucija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, HBOR, Hrvatski zavod za zapošljavanje, HAPIH, HAMAG BICRO. Također s nama će biti i pet inozemnih komora, i to iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Za vrijeme trajanja sajma bit će organizirana besplatna autobusna linija koja će voziti od Gajevog trga do sajma tijekom trajanja izložbe. Ulaz i parkiranje za sve sudionike bit će besplatan - istaknula je pročelnica Katavić Milardović.

Uz dvije polivalentne dvorane, GC ima i tri dvorane od stotinjak kvadrata koje se mogu neovisno koristiti, tako da već postoje upiti za njihovu uporabu, izvjesno je da će ovaj prostor biti korišten i između planiranih sajamskih priredbi.

Dario Kuštro
TRAMIŠAK JE BILA IDEJNI ZAČETNIK PROJEKTA
Župan Anušić zahvalio je glavnim osobama za realizaciju ovoga projekta. Tako na prvo mjesto stavlja Natašu Tramišak, koja je još na funkciji pročelnice upravnog odjela, a prije negoli je otišla na mjesto ministrice regionalnog razvoja, bila njegov idejni začetnik. Potom je tu Gabrijela Čurković koja je preuzela upravni odjel i završila projekt. Pročelnica za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović prihvatila se organizacije Proljetnog sajma, a u tome je pomogla i Vesna Grbeša uime Osječkog sajma, tvrtke koja je domaćin osječkih sajamskih manifestacija.

Možda ste propustili...

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

Najčitanije iz rubrike