Mozaik
DARUVARSKI ROKERI IZDALI NOSAČ ZVUKA

Cota G4: novi album “Mjesečeva kći”
Objavljeno 31. ožujka, 2023.
Nova pjesma "Mjesečeva kći" jedna je od onih koje su stvarane godinama, a svoj finalni oblik dobila je tokom pandemije i odmah je bilo jasno da će biti naslovna pjesma istoimenog četvrtog albuma daruvarskog rock-benda Cota G4. Iako ih poznajemo već dugi niz godina i upoznati smo s njihovim radom i čvrstim zvukom, nova pjesma uokviruje cjelokupni ugođaj novog albuma i pokazuje još neotkrivenu stranu Cote G4.

Prethodni album "Entropia" žestokog je zvuka, a ujedno prožet nostalgijom i melankolijom, dok je "Mjesečeva kći" nova strana njihovih emocija. Vedrina, melodičnost i rock tri su glavne opisne riječi kojima zrači novi album ovih rock Daruvarčana. Od ukupno deset pjesama, objavi albuma prethodila su dva singla, "Noć ukradi za nas" i "Sazdana od sjaja", a dostupan je u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima. Tekst naslovne pjesme potpisuje Anna Popova, glazbu Marko Osmanović, a Dinko Likar mu se pridružio u aranžmanima.

Za snimanje, mix i master, dio instrumentalnih dionica i pratećih vokala zaslužan je producent, vokalist i multiinstrumentalist Alen Novosel, koji od 2021. godine radi kao glazbeni producent Tvornice kulture u svom studiju u Radiju Tvornica, gdje je i snimljen novi album Cote G4 - "Mjesečeva kći".

Kao i prethodna dva, i ovaj spot potpisuje Avik Shanich. Za razliku od "Noć ukradi za nas" i "Sazdana od sjaja", koji imaju puno kadrova i lokacija, novi spot je snimljen minimalistički u tvornici pumpi MPD u Daruvaru i ideja je bila da se uhvati energija benda. Projekti Avika ne mogu se ni nabrojiti, a rasuti su po cijelome svijetu. Živio je i radio u različitim državama i kulturama – Armeniji, Turkmeniji, Rusiji, Europi i Americi - sve do Hollywooda.

Cota G4 ovo ljeto planira svirati diljem Hrvatske i regije, a početak turneje "Mjesečeva kći" nas očekuje u zagrebačkoj Tvornici kulture 4. svibnja 2023., ujedno i koncertna promocija novog albuma. T.K.
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike