Sport
TOMISLAV SEVEREC

Osjećamo se prazno, umorno, iscrpljeno...
Objavljeno 29. ožujka, 2023.
Tražilo se u redovima NEXE-a tko će preuzeti odgovornost u trenucima kada je Motor potpuno preokrenuo priču u svoju korist. Tražili su nekoga komu ruka neće drhtati, tko će imati odlučnosti i u prodoru i u šutu. Pronađen je u Tomislavu Severecu. Specijalizirao se za "krizne situacije". Ne jednom je ove sezone donio pobjedu NEXE-u u posljednjim sekundama. Protiv Motora bio je s osam pogodaka najbolji strijelac. Posljednji, bio je pravi "bijeg u pobjedu". Presjekao je loptu, sam istrčao kontru i pogodio.



Kada smo Severecu spomenuli da je on opet bio taj koji je preuzeo odgovornost, djelovao je kao da mu je bilo pomalo neugodno.



- Što ćemo, morao sam - poručio je Severec.



Kasnije su ipak krenule teći i riječi.



- Prvo poluvrijeme smo se doveli u takvu situaciju. Obrana nije bila pokretljiva, nismo bili dobri. Njihov golman je obranio deset lopti, gubili smo sedam razlike. U drugom poluvremenu opet je bilo teško otvaranje, a onda smo mic po mic stizali. Znali smo da kako utakmica ide da će morati pasti. Pokazali smo karakter, pokazali smo da smo bolja ekipa, nadoknadili zaostatak i prošli dalje.



Kako je izgledalo u svlačionici na odmoru nakon "minus sedam".



- Uh. Ne znam kada nas je doma netko na poluvremenu vodio sedam razlike. To se rijetko može tko pohvaliti. Rekli smo: Ajmo dečki, što je tu je, idemo stisnuti i što bude.



Nikada se poraz nije slavio u Našicama.



- Doista rijetko tko može doći u Našice i reći da je pobijedio. Oni su uspjeli i ja im čestitam.



Je li bilo u glavi "ah već smo prošli dalje" nakon prvog susreta?



- Ne bih rekao. Govorimo si cijeli tjedan da je prva utakmica pokazala da su oni fizički vrlo jaki. Znali smo da neće biti lagano. Loše smo se osjećali, osjećamo se ovih dana prazni, nekako umorni.



Morat ćete napuniti baterije.



- Nije lako, igra se svaka dva-tri dana. Treba biti pametan, znati se i dobro odmoriti i ići utakmicu po utakmicu. Polako ćemo se početi spremati i za sljedećeg suparnika - poručio je lijevi vanjski NEXE-a K.Lacković
Najčitanije iz rubrike