Novosti
”STABILNA VEĆINA”

Plenković: Nema izvanrednih parlamentarnih izbora
Objavljeno 29. ožujka, 2023.

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu da neće biti izvanrednih parlamentarnih izbora i da se u takvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi u zadnje tri godine, igrati se s izvanrednim izborima može samo netko tko nema nikakvu odgovornost.

"Od sredine 2024. do sredine 2025. održat će se četiri izbora - europski, parlamentarni, predsjednički i lokalni. Nema izvanrednih ranijih izbora. Nemam pojma tko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu 'bit će sada, u jesen', to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovitim rokovima", rekao je premijer gostujući u emisiji "A sada Vlada" na HRT-u.

"U ovakvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi u zadnje tri godine, koju uopće nismo poznavali od svjetskih ratova, igrati se s izvanrednim izborima može samo netko tko nema nikakvu odgovornost",  dodao je.

Komentirao je da su u HDZ-u jako zadovoljni s anketama i sa stupnjem povjerenja koji imaju u sedmoj godini mandata, dodavši da su čvrsto usidreni na desnom centru "odakle se neće maknuti".

"Liberalne stranke, umirovljenici koji nas podržavaju i s kojima smo dogovorili strateške ciljeve - i ta je suradnja odlična, puna povjerenja, i manjinske stranke, dakle uključivost. Rješavamo sva pitanja zajedno, imamo stabilnu većinu. Prizivanje ranijih izbora - od toga ništa", istaknuo je Plenković. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA GRUPA ODLUČILA

Podravka će biti novi vlasnik Belja, PIK-a Vinkovci, Vupika...

2

GUSTOĆA NASELJENOSTI U HRVATSKOJ

Najgušće naseljena Rijeka, a četvrti je Slavonski Brod

3

VINKO FILIPOVIĆ RAVNATELJ NCVVO-A, O PORAŽAVAJUĆIM REZULTATIMA MATURE

Najneugodnije iznenađenje je porast broja pristupnika koji nisu položili hrvatski