Crna kronika
PRESUDA JE DVIJE I POL GODINE

Damir Škaro ide u zatvor zbog silovanja žene
Objavljeno 29. ožujka, 2023.
Bivši HDZ-ov saborski zastupnik, brončani boksački olimpijac i nekadašnji predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro nepravomoćno je na velikogoričkom Županijskom sudu osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice Autokluba.

Uz zatvorsku kaznu, Škaro će morati platiti 3787 eura troškova suda i vještačenja, a u kaznu mu je uračunano vrijeme provedeno u pritvoru, od početka rujna do kraja listopada 2019. Presuda Škari u srijedu je objavljena javno, a sutkinja Sandra Kantolić, s obzirom na to da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, presudu je obrazložila samo pred tužiteljstvom i Škarinim braniteljima. Škaro na izricanje presude nije došao. Optužnica protiv Škare potvrđena je u lipnju iz drugog pokušaja jer je njegova obrana zatražila izdvajanje pojedinih dokaza, za koje je tvrdila da su nezakoniti, što je sud odbio.

Škaro se od optužbi branio sa slobode, nakon što je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora, u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela. Uhićen je u rujnu iste godine na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom. Nakon što su ispitani svi svjedoci, zahtjev za njegovo puštanje na slobodu podnijeli su tužitelji. Od tada je na sve rasprave dolazio sa slobode.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. seksualno napastovao u prostorijama Autokluba. HDZ je nakon razotkrivanja slučaja protiv Škare pred časnim sudom zagrebačke organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak. H
Najčitanije iz rubrike