Mozaik
NEIL YOUNG

Ticketmaster naknadama ubija koncertne turneje
Objavljeno 30. ožujka, 2023.
Ovih dana Robert Smith izrazio je nezadovoljstvo industrijom prodaje ulaznica kada su The Cure najavili sjevernoameričku turneju. Čak i nakon što se bend isključio iz Ticketmasterove "dinamičke" strukture cijena, mnogi fanovi nisu mogli osigurati ulaznice, dok su drugi bili podvrgnuti pretjeranim naknadama za uslugu, prenosi Ravnododna.hr. Na svojoj web-stranici Neil Young osvrnuo se na dramu turneje The Cure. "Gotovo je. Stari dani su prošli", napisao je Young uz članak o Smithovoj borbi za poštene cijene. "Stižu mi pisma u kojima me se okrivljuje za ulaznice od 3000 dolara. Taj novac ne ide meni. Izvođači se moraju brinuti da će ih opljačkani obožavatelji okriviti za Ticketmasterove dodatke i preprodavače", kaže Young, dodajući: "Koncertne turneje više nisu zabavne. Koncertne turneje nisu ono što su bile."

Smithovi i Youngovi komentari posljednji su u desetljećima dugom uvjerenju glazbenika i obožavatelja da Ticketmaster sprječava prave fanove da svjedoče glazbi uživo. Tvrtka se posljednjih godina suočila s pojačanim prijezirom, pa čak i antimonopolskom istragom, osobito jer ne uspijeva zadovoljiti potražnju za najvećim izvođačima u industriji. Ticketmaster je najavio da će biti transparentniji o tome što točno znače sve te naknade za usluge. T.K.
DOSTUPNO FANOVIMA
The Cure su uložili zajednički napor kako bi svoju nadolazeću turneju “Songs of a Lost World” učinili dostupnom pravim obožavateljima u okruženju kojim dominiraju preprodavači i ekskluzivne cijene. Samo oni koji su bili registrirani za prodaju kao “provjereni fan” mogli su kupiti neprenosive ulaznice, a mjesta su koštala samo 20 USD. Ipak, Ticketmaster je zaobišao ova pravila pristupačnosti tako što je povećao naknade za usluge, naknade za objekte i naknade za obradu, gotovo udvostručivši početno predviđene ukupne iznose. Nakon prosvjeda, Smith je uvjerio kompaniju da fanovima vrati između 5 i 10 dolara za svaku narudžbu.

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike