Mozaik
NAJPOZNATIJI SLAVONSKI ROCKERI 1. SRPNJA U ZAGREBU

Velikim open-air koncertom u Hala parku Opća opasnost slavi 30 godina djelovanja
Objavljeno 30. ožujka, 2023.

Najpoznatiji slavonski rockeri, bend Opća opasnost, ovog će ljeta obilježiti 30 godina rada. Svoju će proslavu početi velikim open-air koncertom u zagrebačkom Hala parku, u Heinzelovoj, u subotu, 1. srpnja, a ljetno će rockersko slavlje nastaviti svirkama koje obuhvaćaju Hrvatsku, BiH i Sloveniju.



Opća opasnost bend je specifičan po tome što je postao jedinstvenim zaštitnim znakom motorijada u Hrvatskoj, a tijekom 30 godina djelovanja priskrbio si je najvjerniju bazu fanova koja ga prati po cijeloj zemlji. Bend su 1992. godine osnovali Pero Galić i Slaven Živanović, poznatiji kao Žiža, a već su sljedeće godine snimili album "Opća opasnost", nakon čega su slijedili studijski albumi "Treba mi nešto jače od sna" 1994., "Amerika" i "Vrijeme je za grom" 1995., "Ruski rulet" 1997., "Vrati se na svjetlo" iz 2011., "Rocker... to sam ja" iz 2014. i posljednji "Karta do prošlosti", objavljen 2019. godine. Osim što će ovaj usvirani bend s nezamislivim brojem koncerata u nogama svoju veliku godišnjicu obilježiti velikom turnejom, uz pomoć obožavatelja ponosno je objavio i posebno dvostruko izdanje svojih najvećih hitova "30 pjesama za 30 godina" u izdanju Croatia Recordsa. Kompilacija je samo još jedan dokaz da su si svojim tekstovima, rifovima, brojnim suradnjama i energičnim nastupima priskrbili posebno mjesto u srcu brojnih fanova i na hrvatskoj rock-sceni, koje uživaju već desetljećima.

Mnoge od omiljenih hitova najvećih obožavatelja izvest će i na specijalnom slavljeničkom koncertu 1. srpnja. Halom će se oriti rock-favoriti i klasici kao što su "Jednom kad noć", "Pobjeg‘o sam", "Tvoje ime čuvam", "Armagedon", "Vraćam se", "Nebo", "Uzalud sunce sja", "Treba mi nešto jače od sna" i "Karta do prošlosti". Pod ljetnim će nebom Opća opasnost samo zagrebačku publiku povesti na posebno putovanje svojom diskografijom iz koje će izdvojiti sve najsjajnije numere.

U prodaji je prvi, limitirani kontingent ulaznica po cijeni od 13 eura. Nakon što se prodaju, cijena im se penje na 16 eura, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 21 euro. Kupiti se mogu na svim prodajnim mjestima Entrija i online na entrio.hr. T.K.
Ljetno će rockersko slavlje nastaviti svirkama koje obuhvaćaju Hrvatsku, BiH i Sloveniju

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike