Dome slatki dome
TEST: DE‘LONGHI DINAMICA PLUS

Pametan uređaj pravi savršenu kavu, svaki put
Objavljeno 30. ožujka, 2023.
Aparat može spremiti čak 10-ak različnih napitaka od kave i mlijeka

Milijuni hrvatskih građana započinju dan uz omiljenu šalicu kave, a osim jutra za mnoge uživanje u ispijanju šalice omiljenog napitka ponavlja se i nekoliko puta tijekom dana. Osim kao stimulans zbog kofeina, kava je za nas i puno više od običnog napitka. Uz kavu se družimo, imamo sastanke, pričamo, čitamo knjige, novine i portale, odmaramo se… Niz radnji koje vežemo uz kavu doista može biti dug. No, iako se čini kao jednostavan napitak, priprema kave može biti itekako složen proces. Pogoditi pravu temperaturu, točno vrijeme kuhanja, temperaturu i prozračnost pjene mlijeka, odrediti omjer vode i mlijeka, te brojni drugi parametri itekako su važni kod određivanja toga imamo li u ruci šalicu neodoljivog napitka ili tek gorke tekućine koju ćemo jedva i popiti.



Pametno i jednostavno


Zaboravite na razne kapsule, instant-napitke ili druge kvazikave koje danas iskaču iz brojnih reklama ili se nude po dućanima. Kada kažemo aparat za kavu, mislimo na pravu kavu u zrnu koju će uređaj potom svježe samljeti te provući kroz vodu pod pritiskom (u ovom slučaju 19 bara) na točno određenoj temperaturi za uživanje u vrhunskom espressu. Aparat može pripremiti čak 10-ak različnih napitaka od kave i mlijeka. Dinamica Plus djeluje premium. Dimenzije uređaja su kompaktne. U širini treba samo oko 24 cm, u dubini 40-ak te u visini isto toliko. S gornje strane je spremnik za kavu u koji stan čak 300 grama, grijač šalica te vratašca za korištenje unaprijed mljevene kave, primjerice ako imate neku posebnu sortu kave koju želite isprobati. Spremnik za vodu izvlači se sprijeda, a prima čak 1,8 litara vode.

Odabir napitka obavlja se kroz zaslon osjetljiv na dodir, dok je kroz tipke (također osjetljive na dodir) omogućen dodatno izbor profila (3 prilagođena + jedan gostujući), izbor arome i količine napitka, te odlazak u postavke. Posebnost De‘Longhi Dinamica Plus uređaja i u pametnim mogućnostima kroz povezivanje s pametnim telefonom. Mogućnosti koje nam se ovim povezivanjem nude su dodatna prilagodba napitaka, kao i komfor spremanja napitka dok smo recimo još u krevetu. Izbor onog što se nudi doista je zadivljujući: espresso, kava (Americano), cappuccino, latte macchiato, duga kava, cappuccino + (dvostruki), mixed cappuccino, doppio + (dvostruki espresso), caffe latte, vruće mlijeko, bijela kava, espresso macchiato, vruća voda, 2x espresso; plus tu je i opcija pripreme vrča kave za veći broj osoba.

Prilagodljivo


Naravno, kao jedna od mogućnosti ovog uređaja je priprema mlijeka kroz jedinstveni LatteCrema sistem. Ovaj sustav iza kojeg stoji De‘Longhi osigurava spremanje vrhunskog napitka od mlijeka i kave, svaki put. Doslovce, naša kuhinja postala je u kratko vrijeme ‘ime‘ za vrhunsku kavu. Kroz profile svatko od nas imao je dodatnu mogućnost prilagoditi intenzitet kave i količinu kako bi imao onu savršenu šalicu kave. Kako prvi put, tako i svaki sljedeći. Cijena De‘Longhi Dinamica Plus uređaja iznosi oko 900 eura. Iako se možda čini puno na prvu, ovo je zapravo i povoljna cijena za ono što De‘Longhi nudi s ovim uređajem koji je zbog kvalitete napitaka mogao biti i puno skuplji te u cjenovno višem rangu. Naći opravdanje za uloženi novac nikada neće biti lakše. Vjerujte nam, to ćete moći već nakon prve šalice kave. M.Režić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike