Mozaik
POVRATAK NA SCENU

ITD band snimio singl s Tonyjem
Objavljeno 29. ožujka, 2023.

Nakon godina prizivanja publike i struke Miroslav Rus napokon najavljuje novi album ITD banda "Orao nikad ne leti u jatu", a istoimeni singl upravo je zaplovio radijskim eterom. Reaktiviranje benda značilo je da uz poznatog skladatelja i tekstopisca pred mikrofon staje originalni pjevač benda Branislav Bekić. Kritika predviđa da će novi singl otvoriti vrata i drugim pjesmama na albumu koji izlazi ovih dana te da će s vremenom one stati uz bok kultnim pjesmama, poput "Gradske cure", "Rođen u Zagrebu", "Sonja", "Skidam te pogledom"... Pjesmu nadopunjuje vokal Tonyja Cetinskog.

 

 - Nije mi bilo teško odrediti singl jer je on ujedno i naslov albuma koji simbolizira to što je ITD band u pop/rock-kulturi. Drugačije smo mi društvo, imamo svoj put, svoju sektu koja nas prati od početaka. I bez obzira na to što nas dugo nije bilo, ostali su nam vjerni, pa vjerujem da ćemo ih ponovno pretvoriti u publiku. Najavnom smo pjesmom željeli poručiti da lupamo šakom po stolu i reći: Još smo tu. Razmišljao sam tko ima tu jačinu da se pridruži Bekiću u pjesmi, tko je taj koji uvijek ima svoje mišljenje, koji se buni protiv svega, tko bi mogao biti još taj orao, kao što sebi utvaram da sam ja. Jedino rješenje i jedini mogući odgovor bio je Tony Cetinski, uvijek prisutan u svim revolucijama i evolucijama na ovim prostorima. Volim ljude s gardom, koji ne prešute, koji ne drže fige u džepovima, a on je upravo to, i uz sve to i veliki je pjevač. Donio je novu boju, novu snagu toj pjesmi, bio je točka na i - objasnio je Rus, slikovito opisujući njezin nastanak.

- Ta pjesma kao da je dvoslojna, ima jedan moment gdje Brane odlično drži podlogu, sam refren ima špricanje u visine, gdje je Tony nedostižan igrač. Vjerojatno i ne moram podsjećati da je pjevao s najvećim opernim zvijezdama. A ITD bandu je, sportski rečeno, trebao igrač koji će pjesmu zakucati. I Tony je to učinio - zaključio je Rus. T.K.

Tanja Kvorka
Ovih dana izlazi novi album “Orao nikad ne leti u jatu”, s originalnim pjevačem Branislavom Bekićem

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONTROVERZE OKO OVOGODIŠNJEG EUROSONGA

Izraelu odbili i drugu pjesmu,
u problemima je i Njemačka

2

MATEJA IŠTUK VUKOVARKA NASTUPA NA KONCERTU U ČAST OLIVERU

Veseli me što ćemo odati
počast velikanu
naše glazbene scene

3

“RIM TIM TAGI DIM” PRVI U TRENDINGU

Baby Lasagna skupio je više od milijun pregleda