Crna kronika
STRAVIČAN ZLOČIN U VINKOVCIMA

Sin ubio oca, sve najavio u videosnimci: "Mi smo spremni pucati i metak je u cijevi..."
Objavljeno 29. ožujka, 2023.
Nakon ubojstva došlo je do razmjene hitaca između policije i 22-godišnjaka. Ubojičino tijelo potom je pronađeno u Bosutu

Šokantni detalji zločina koji je zgrozio Vinkovčane pojavili su se na društvenim mrežama, a 22-godišnji mladić koji je, pucajući iz pištolja, usmrtio 63-godišnjeg oca, zločin je najavio u videosnimci koju je objavio neposredno prije zločina. Sat vremena nakon ubojstva oca, mladić je zapucao i na policiju. Njegovo je tijelo potom pronađeno u Bosutu, a obdukcija će pokazati je li počinio suicid, ili je poginuo u razmjeni pucnjave s interventnim policajcima.



Nakon višesatnog očevida na mjestu događaja i pronalaska mrtvih tijela, voditelj poslova izvještajne analitike i odnosa s javnošću PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković, novinarima je dostavio iscrpan tijek događanja ovog zločina koji je zgrozio, ali i uznemirio vinkovačku javnost.


Pucao na policiju



Prvu dojavu dobili su od 37-godišnjeg muškarca da je u Ulici Dragutina Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji i naveo kako je drugi član obitelji uputio ozbiljne prijetnje usmrćenjem i njemu i njegovoj obitelji. Policajci su se žurno uputili na mjesto dojave gdje su u 22.42 sata na pješačkoj stazi zatekli beživotno tijelo 63-godišnjaka, dok se ubojica udaljio s mjesta događaja.

Tridesetsedmogodišnjak je potom ponovno nazvao policiju, i rekao im da je 22-godišnjak provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se automobilom. Pri tome je naveo marku i registracijske oznake vozila, što je uvelike pomoglo policiji da započne s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje mjesta događaja. Traženo vozilo uočeno je u Ulici Matije Gupca, u Vinkovcima i krenula je potjera. Primijetivši policijsko vozilo, vozač se dao u bijeg, no vozilom je udario u metalni stup, nakon čega je izišao iz auta i otrčao prema Bosutu gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policajci su ga pozivali na mirnu predaju, no 22-godišnjak je počeo prijetiti da će počiniti samoubojstvo, da bi odmah potom zapucao prema policajcima, koji su uzvratili s upozoravajućih nekoliko hitaca u zrak. No, kako je 22-godišnjak i dalje nastavio pucati prema policajcima, i oni su, sukladno zakonskim odredbama, zapucali prema njemu. Osumnjičeni je potom ušao u Bosut, ponovno prijeteći samoubojstvom te nastavio pucati prema policiji, zbog čega oni ponovno uzvraćaju iz vatrenog oružja.


Susjedi u šoku



- Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, uočeno je tijelo kako pluta u rijeci. Pozvani su potom vatrogasci JVP-a Vinkovci koji su beživotno tijelo izvukli iz rijeke. Očevidom koji je trajao više sati rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru.

Ubijeni 63-godišnji A.P. poznati je dobrostojeći i uspješni vinkovački poduzetnik, većini poznat po prodaji drva za ogrjev u vinkovačkom i vukovarskom kraju. Kako kažu susjedi, nakon tri sina, A.P. i supruga silno su željeli kćer, ali rodio se i četvrti sin, i sudbina je htjela da upravo on, danas 22-godišnjak, ubije oca. Potom je i on smrtno stradao nakon razmjene hitaca s policijom.

Vinkovčanin koji odavna živi u Ulici Dragutina Žanića-Karle godinama poznaje obitelj u kojoj se dogodila nezapamćena tragedija, i kaže da su dobri susjedi s kojima se redovito pozdravljao.

- Malo je čudno, ali nikada nikoga od njih nisam vidio da ulicom ide pješice, uvijek su se vozili automobilima. Misim da je svemu ovome kumovala shizofrenija i droga kod maloga... Ovaj tragičan primjer neka svima bude upozorenje kako ne treba držati oružje u kući, ali za naše susjede sada je kasno. Mogu zamisliti kako je sada majci, supruzi te braći - kaže susjed.

Miroslav Flego
MI SMO SPREMNI PUCATI...
Na objavljenoj snimci vidi se kako je mladić kod sebe imao dva pištolja i masku klauna s motivom američke zastave. Identična je maski iz nasilne računalne igrice Payday 2., a na snimci se čuje i kako 22-godišnjak govori kako “kada policija dođe da brani svoje građane ovo će vidjeti, Dallasa (maska klauna) kako puca na njih... Maska mi ne treba, mislim znat će odmah tko je kad se ubijem, ili kad me oni budu ubili. Mi smo spremni pucati i metak je u cijevi... Malo sam popio tablete za smirenje...”, šokantne su riječi mladića s objavljene snimke.
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi