Regija
KREĆE MODERNIZACIJA

U rekonstrukciju tržnice
gotovo 1,8 milijuna eura
Objavljeno 28. ožujka, 2023.
DONJI MIHOLJAC



Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji zgrade Gradske tržnice u Donjem Miholjcu, vrijedne 1.792.000 eura (PDV uračunat), potpisali su gradonačelnik Goran Aladić i predsjednik Uprave osječke tvrtke Gradnja d.o.o., izvođača radova. Riječ je o preuređenju postojeće zgrade tržnice te dogradnji novog natkrivenog tržnog prostora. Rekonstrukcijom postojećeg i dogradnjom novog prostora poboljšat će se uvjeti prodaje te povećati broj zakupaca, a time i ponuda domaćih prehrambenih i drugih proizvoda široke potrošnje. Također, postići će se veća funkcionalnost i atraktivnost prostora.

- Izgradnjom novog prostora tržnice želimo podići uslugu, uvjete i razinu trgovanja na tržnici na jednu višu razinu, pogotovo uvođenjem specijaliziranih trgovina poput mesnice, ribarnice, mliječnih proizvoda, pekarnice, caffe bara te manjih prostora prigodnih za prodaju prigodnih gotovih proizvoda naših OPG-ova i obrta. Bit će to minijaturni tržni centar u kojem će posjetitelji moći zadovoljiti svoje potrebe za domaćim i autohtonim proizvodima te provesti ugodno vrijeme - rekao je gradonačelnik Aladić. Dodao je kako je izvođač odabran na javnom natječaju kao najpovoljniji ponuditelj između sedam pristiglih ponuda. Radovi bi mogli početi već sljedeći mjesec.

- Početak radova očekujemo u drugoj polovini travnja. Financiranje radova jednim dijelom bit će sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Osječko-baranjske županije te većim dijelom Grada Donjeg Miholjca - rekao je gradonačelnik.

Unutar moderne zgrade nalazit će se zatvoreni tržni prostor s pomoćnim prostorijama, uredski dio koji će se protezati na dvije etaže te poslovni prostori. Buduća tržnica raspolagat će i parkirališnim prostorom. Sukladno propisanim standardima moći će se prodavati voće, povrće, sir i vrhnje, meso, riba te ostali poljoprivredno-prehrambeni, ali i drugi trgovački proizvodi.

Gradska tržnica ponudit će i nove sadržaje za posjetitelje, kao što su pekarnica i caffe bar, koji će dodatno osvježiti taj dio grada jer će građani, osim nabave prehrambenih i drugih proizvoda, moći sjesti i popiti kavu.

Prostor tržnice planira se i hortikulturno urediti te popločiti kako bi se prostor mogao koristiti i za druge svrhe. U novom dograđenom dijelu, naime, bili bi postavljeni pomični prodajni pultovi koji bi se sukladno potrebama uklonili radi održavanja raznih gradskih manifestacija. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike