Sport
SRBI JURE PREMA NJEMAČKOJ

Piksi kao luđak, Rajković se svađao, a Vlahović zabijao
Objavljeno 28. ožujka, 2023.

Punoljetni Srbi, pa čak i oni malo stariji, nisu se niti rodili kada je njihova nogometna reprezentacija posljednji put nastupila na Europskom prvenstvu. Bilo je to prije pune 23 godine. Ako ćemo baš u detalje, praktički ni tada nije igrala Srbija, jer se reprezentacija koja je nastupala na Euru u Belgiji i Nizozemskoj 2000. drugačije zvala. Tada se reprezentacija zvala SRJ. Nakon toga više nikad nisu igrali na nogometnom skupu Starog Kontinenta, ali sad Srbija nezaustavljivo juri prema Njemačkoj 2024.



Srbi su sjajno otvorili kvalifikacije za sljedeći Euro, kod kuće su dobili Litvu, a potom u gostima prvog susjeda Crnu Goru. Nekada, nešto manje danas, "dva oka jedne glave" odigrali su utakmicu u Podgorici u kojoj su Srbi slavili s 2:0, iako je domaćin bio bolji tijekom većeg dijela utakmice. No, Crnogorci su sve svoje šanse propustili, a gosti su mudro čekali i na kraju dočekali pogodak vrijedan tri boda kojeg je zabio Vlahović u 78. minuti, a pobjedu je potvrdio svojim drugim golom u sudačkoj nadoknadi. Srbija je bila potpuno bezopasna u prvom dijelu, ali se mnogo toga promijenilo u nastavku, a i zbog ulaska Dušana Vlahovića u igru. Dan nakon utakmice najviše se priča o pobjedi Srba, sjajnom Vlahoviću, izborniku Piksiju koji se u nekim trenucima nekontrolirano ponašao, ali i povicima s tribina. Crnogorci su vrijeđali i izazivali vratara Srbije Predraga Rajkovića povicima "Vlahović ti je.. ženu". Rajkovića je to izbacilo iz takta, prvo je šutnuo loptu među gledatelje, pa ušao u raspravu s njima, a onda i pljunuo prema tribini. Naravno, domaći su navijači nakon toga nastavili s provokacijama i uvredama.

Podsjetimo, provokacija navijača nastavak je priče o seksualnoj aferi u redovima srbijanske nogometne reprezentacije koja je otkrivena za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru, a mnogi su upravo Anu Rajković, vratarevu suprugu, okrivili za razbijanje atmosfere u momčadi i loš rezultat Srbije na svjetskoj smotri. Tada se pričalo da je Ana varala Predraga i to s njegovim suigračem iz reprezentacije, dvostrukim strijelcem u Podgorici Dušanom Vlahovićem. Svi su akteri ove priče demantirali tu aferu, ali oni koji ih poznaju kažu kako je iza Predragovih leđa bilo itekako akcije između Ane i Dušana. I. Li.
Srbi imaju dvije pobjede i nakon 24 godine čekanja bi mogli na Euro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike