Crna kronika
UDARIO JE AUTO DOK JE S HODALICOM PRELAZILA CESTU U SLATINI

Teško ozlijeđena 84-godišnja žena
Objavljeno 29. ožujka, 2023.
Prometna nesreća koja je završila teškim ozljeđivanjem 84-godišnje žene, zbila se u četvrtak u Slatini. Skrivila ju je mlada vozačica automobila, a dio krivnje snosi i ozlijeđena starica. Kako navodi PU virovitičko-podravska, u četvrtak, u 15.25 sati, 84-godišnja žena prelazila je cestu uz pomoć hodalice za nemoćne osobe. U tom je trenutku na nju, isparkiravajući se vožnjom unatrag, automobilom naletjela 25-godišnja vozačica. Starica je od udarca pala na tlo i teško se ozlijedila. Pješački prijelaz bio je udaljen 20-ak metara.

Još jedan pješak ozlijeđen je prošlog tjedna u blizini Slatine. Nesreća se dogodila u petak, u 13.45 sati, u Novoj Bukovici, gdje je na pješačkom prijelazu došlo do naleta automobila na 10-godišnje dijete koje je prelazilo cestu. Dijete je lakše ozlijeđeno.

Tijekom prošlog tjedna prometni su policajci, nadzirući promet, utvrdili 417 prekršaja - 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedno odbijanje testiranja na drogu, 82 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 70 nevezanja sigurnosnog pojasa, 33 mobiteliranja za vrijeme vožnje, ali i četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena je u Slatini, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, a brzinom od 108 km/h upravljao je vozač automobila. Počinitelj ovog prekršaja bit će sankcioniran novčanom kaznom od 1320 eura, zaštitnom mjerom zabrane vožnje od najmanje tri mjeseca i bit će mu upisano šest negativnih bodova. Zanimljivo, najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,68 promila, utvrđena kod 43-godišnje vozačice bicikla, i to tijekom dana.

Prometnih nesreća u ponedjeljak je bilo i u Požeško-slavonskoj županiji. Oko 11 sati, u Osječkoj ulici, u Požegi, 63-godišnji vozač upravljao je Mercedesom požeških registarskih oznaka, no nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prednjim desnim kotačem prešao na rubnik. Potom je vozilom udario u smjerokazni stupić i sletio u kanal, nakon čega je došlo do odbacivanja Mercedesa na kolnik, gdje se zaustavio. Vozač je lakše ozlijeđen. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike