Osijek
USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT BARANJSKA POMAŽE SUSJEDIMA

Žene optimistično čekaju
novo zapošljavanje koje
bi trebalo biti na tri godine
Objavljeno 28. ožujka, 2023.

Okončan je projekt Baranjka pomaže susjedima "Udruženja Baranja Lug", u Bilju i Popovcu, u kojemu su partneri bili Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek, Hrvatski zavod za socijalni rad Beli Manastir te općine Bilje i Popovac. Trideset je žena u prosjeku skrbilo o deset starijih i nemoćnih osoba, svima je ovaj projekt donio dobro - pomoć su dobivali svakodnevno oni kojima je bila nužna, jer nije imao tko o njima brinuti se, ali i žene koje su zaposlene i zarađivale novac za život, a nekoliko njih ovaj je posao iskoristilo da skupe dovoljno radnog staža koji im je nedostajao pa da odu u zasluženu mirovinu, kazao je voditelj projekta Milorad Nenadović, dodavši da je vrijednost projekta oko 1,47 milijuna kuna.



- Udruženje je provelo nekoliko projekata privukavši značajna sredstva iz europskih i nacionalnih izvora sredstva, a ovaj posljednji financiran je iz EU-a. Iz Ekonomskog socijalnog programa, a u suradnji s jedinicama lokalnih samouprava, uspjeli smo privući u posljednjih pet-šest godina 17,5 milijuna kuna do sada. Omogućili smo rizičnim skupinama pristup tržištu rada kako bismo im ublažili posljedice nezaposlenosti - kazao je Nenadović. O uspješnosti su svjedočile i žene koje su radile i krajnji korisnici usluga koji su bili na završnoj konferenciji u Bilju. Njima je, potvrdili su, značano poboljšana kvaliteta življenja i socijalna uključenost u zajednicu.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj pohvalio je i Udruženje i projekt te žene koje su savjesno odrađivale svoj posao, rekavši kako se radi na tome da ovakvi projekti traju duže.

- Kada je Milorad došao s prijedlogom za projekt odmah sam bio za. Ovo što se radi je sjajno i ima smisla nastaviti, zahvaljujem vam u svoje ime i u ime mojih suradnika. Ovaj put je bilo samo šest mjeseci, ali nadam se da će se ubrzo pokrenuti nešto bolja varijanta i za nezaposlene žene i za korisnike. Naime, ima najava da bi se projekt Zaželi mogao provoditi na rok od tri godine, što bi pridonijelo još boljim efektima. Stalo nam je do ljudi, od djece do umirovljenika te onih koji su u potrebi, kao i žena koje trebaju posao. Potreba postoji i sve je veća, drago mi je što su Vlada RH i resorno ministarstvo prepoznali to kao i svima koji su uključeni u ovakve projekte”, poručio je optimistično okupljenima načelnik Bilja. D.Pejić
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike