Mozaik
LOVRO I VJEKO NAJBOLJI PAR PRVE EMISIJE “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Zafrkavamo se da idemo do finala, ali to nas baš i ne zabrinjava, važna je zabava
Objavljeno 29. ožujka, 2023.
Lovri je najdraža pjesma “Feeling Good” Michaela Bublea, koji mu je ujedno i najdraži pjevač, a sluša sve osim turbofolka

Prošle smo subote u prvoj emisiji showa "Zvijezde pjevaju" upoznali osam pjevačkih parova koji će se iz tjedna u tjedan, iz subote u subotu, boriti svojim glasovima za vaše (telefonske i SMS) glasove, kao i za ocjene našeg zvjezdanog žirija. Pjevale su se balade i funk. Prvu emisiju 12. sezone showa zatvorili su Lovro Juraga i Vjeko Ključarić, koji su otpjevali pjesmu "Lovely Day" i dobili najveći broj bodova od žirija i publike.



Postoji sluh


Juraga se bavi glumom i glazbom, a za sebe kaže kako se najbolje snalazi u glumi.

- Glazba je uvijek bila prisutna kao hobi, ali nisam joj se previše posvećivao jer nisam imao vremena uz studiranje na Akademiji. U glumi sam bolji i u njoj se više osjećam kao da sam doma. Kod mene postoji sluh, ali ne znam koliko je to dobro ili loše - rekao je za HRT i istaknuo kako mu u životu olakšava činjenica da mu je otac također glumac.

- Tata je uvijek tu kao neki stariji kolega, a onda kao tata. Pomaže mi u svemu i najveća je potpora. Mnogi bi rekli da se nije lako nositi s tim, ali to mi nikad nije predstavljalo nikakav problem. Kad sam upisao akademiju, bratu i ocu sam rekao da ne želim da me se previše savjetuje, da želim sam proći kroz to. Oni su uvijek na ispitima, prate predstave i kažu svoje mišljenje koje ja objeručke prihvaćam - rekao je Lovro i dodao kako je ovo jedini show u Hrvatskoj u kojemu je želio sudjelovati još kao dijete i koji je redovito pratio. Za Vjekoslava kaže da je brutalan mentor.

- Idemo po pobjedu! - dodao je glumac.

Od glazbe inače sluša sve osim turbofolka.

- Od ranog djetinjstva pjevao sam Sinatru, Michaela Bublea, Deana Martina i Leonarda Cohena. Uz te sam izvođače odrastao. To je bila prva glazba s kojom sam se susreo. Nakon toga sam krenuo s rockom po Guns N‘ Roses, Red Hot Chili Peppersima i ostalima. Kako sam se razvijao, tako sam slušao i pjevao - kaže Lovro i dodaje kako mu je najdraža pjesma "Feeling Good" Michaela Bublea, koji mu je ujedno i najdraži pjevač.

Vjekoslav Ključarić krenuo je sa showovima "The Voice" i "A strana", a sad je došlo vrijeme za novo poglavlje sa showom "Zvijezde pjevaju".

- Svaka priča je za sebe. "The Voice" je produkcijski odličan show, jedino mi se ne sviđa što je to natjecanje. Glazba bi više trebala biti osjećaj i užitak, nešto više kao "A strana", koja je kod mene definitivno prevladala. Ovo je nešto sasvim deseto. Dobio sam poziv za mentoriranje i mislim da će biti vrhunski. Bio sam presretan kad sam saznao da ću biti mentor. Gledao sam taj show i jedva sam čekao da se dogodi taj moment - rekao je Vjeko i dodao kako nastoji biti ležeran mentor, a s Lovrom je super surađivati.

- Lovro odlično pjeva. Prvi put sam ga slušao na Zlatnom studiju gdje je pjevao s Tarom Taller. Tada još nisam znao kome ću biti mentor. Kad su krenuli pjevati, oduševili su me tom izvedbom. Pomislio sam kako bi bilo baš fora da Lovru dobijem za mentoriranje. Kad sam čuo da ću mentorirati Lovru, moja reakcija je bila - super. Lovro se super kreće po pozornici i rođen je na pozornici. Mislim da će mu pjesme Deana Martina, Sinatre i Bubblea najviše odgovarati za pjevanje. Ne sumnjam da će se dobro snaći u svakom žanru. Glumac je i pjevač i siguran sam da će se dobro snaći. Zafrkavamo se da idemo do finala, ali to nas nekako ne zabrinjava. Bitno nam je da budemo svoji na pozornici, da damo maksimum i da se dobro zabavimo - rekao je.

Stiže prinova


Lovro Juraga i Vjekoslav Ključarić nisu se poznavali od ranije, ali Lovri je Vjeko ostao u sjećanju iz "A strane".

- Obožavam gledati "A stranu" i slušati te pjesme s roditeljima kod kuće. Vjeko, Jelušić i Drvenkar tri su mi najdraža pjevača koje sam volio slušati u "A strani". Kada sam saznao da su me pozvali u "Zvijezde pjevaju", samo sam se molio da mi netko od te trojice bude mentor. Kad sam saznao da će mi Vjeko biti mentor, bio sam presretan. Javio mi se na Zlatnom studiju da mi čestita na nastupu. Razmišljao sam da mu kažem da idem u "Zvijezde pjevaju" i da ga pitam za mentorstvo - rekao je Lovro.

Lovro je rekao kako je trenutačno samo fokusiran na nastup u showu "Zvijezde pjevaju", a Vjeko je u fazi čekanja prinove.

- Djevojčica bi se trebala roditi početkom svibnja. Tada je upravo finale showa, pa će mi biti jako "gusto". Još nemam ime za kćer, ali možda mi sine tijekom emisije. Moji roditelji su najvatreniji navijači, oni uvijek prate moje nastupe. Bili su gotovo na svakoj "A strani". Eni je isto veliki poticaj. Uvijek navijamo jedno za drugo - rekao je Vjeko. Lovro je naglasio da su mu najvatreniji navijači roditelji, brat i kolege s fakulteta.

U drugoj emisiji “Zvijezde pjevaju” parovi izvode pop i šansonu. No ovaj put kraj emisije neće svima donijeti veselje. Jedan će par zahvaljujući bodovima koje će skupiti na osnovi ocjena žirija i telefonskih glasova gledatelja nažalost napustiti ovo veselo glazbeno natjecanje.



Emisija je na rasporedu u subotu, 1. travnja, na Prvom programu u 20.15.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike