Sport
TURSKI IZBORNIK

Zna se tko je favorit - Hrvatska
Objavljeno 28. ožujka, 2023.
Nogometaši Turske i Hrvatske u različitom raspoloženju čekaju susret 2. kola skupine D kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Njemačkoj. Vatreni su na startu kvalifikacija igrali neodlučeno u Splitu s Walesom (1:1), dok je Turska na za nju vrućem terenu u Armeniji, pobijedila domaćina s 2:1. Sad slijedi obračun u Bursi, gdje će Turci imati fanatičnu podršku s tribina.



- Utakmica s Armenijom za nas je bila teška zbog mnogo razloga, ali uspjeli smo doći do pobjede. Nismo igrali najbolje jer su uvjeti bili dosta teški, ali imamo mi još dosta prostora za napredak - poručio je turski izbornik Stefan Kuntz uoči utakmice i nastavio:



- Želimo biti među najboljim reprezentacijama i s njima se uspoređivati, a ovo nam je odlična prilika za to. Hrvatska je jedna od najboljih svjetskih momčadi i mislim da smo svi svjesni koliko je to natjecateljska momčad. Ne smije nas zavarati njihov kiks protiv Walesa. Nisu imali sreće, gol su primili slučajno i ne pripremamo se s idejom da im je Wales uspio uzeti bod, jer je bio dobar i to zaslužio.



Sudar Turske i Hrvatske bit će prva službena utakmica ovih reprezentacija nakon 2017. godine, i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, kad je Turska u Eskisehiru pobijedila 1:0 golom Cenka Tosuna. U međuvremenu su ove dvije momčadi odigrale jednu prijateljsku utakmicu, u studenome 2020. godine, kad je u Istanbulu završilo 3:3. No ono što je bilo te nikakva prijašnja statistika ne znači ništa pred večerašnji dvoboj.



- Igramo kod kuće, iza nas će biti 40.000 navijača, a dolazi nam protivnik koji je prepun individualne kvalitete i iskustva, što pokazuje u svakoj utakmici. Hrvatska je momčad koja na svakoj utakmici traži dominaciju i protiv nje nismo favoriti. Zna se tko je favorit, ali mi idemo po pobjedu - dodao je Kuntz.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike