Regija
33. OBLJETNICA HDZ-A SOPJE

Sačuvati jedinstvo kakvo sada imamo
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
Andrović: Na kaos oporbe odgovaramo argumentima i projektima
SOPJE - Nakon što je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja, u sopjanskom društvenim domu svečanim je skupom obilježena 33. obljetnica osnutka i djelovanja Hrvatske demokratske zajednice općine Sopje.

Predsjednik Općinskog odbora stranke i općinski načelnik Berislav Androš istaknuo je kako temelji hrvatske državnosti udareni ranih 90-ih i dalje moraju biti putokaz da se za sve u životu vrijedi boriti. – Naši utemeljitelji svojim su nam primjerom pokazali kako se treba boriti i prateći njihove smjernice nastavljamo graditi Hrvatsku. Standard svih građana zadatak je koji moramo upotpuniti kako bi sve ono što je prije toga napravljeno bilo kompletirano. Uz pomoć sredstava EU i resornih ministarstava napravili smo puno. Mislim da je pomak vidljiv u svakome naselju naše općine… Mi radimo, dok drugi pričaju – rekao je Androš i zahvalio članovima HDZ-a što pomažu da se želje i potrebe mještana pretvaraju u djela.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a VPŽ Marko Teskera rekao je da "hrvatski narod zna prepoznati snagu koja ga ja vodila devedesetih i sada zna da je HDZ jedina stranka koja Hrvatsku može voditi u bolje sutra".

Predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Mato Krizmanić istaknuo je da treba zainteresirati mlade za bavljenje politikom jer upravo na mladima ostaju HDZ, Hrvatska i svijet i oni moraju "nastaviti razvijati svoj kraj i nastaviti ostvarivati projekte i zamisli koji su naši seniori započeli".

Član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i virovitičko-podravski župan Igor Andrović zahvalio je utemeljiteljima stranke i hrabrim hrvatskim braniteljima "koji su prije 33 godine stvarali povijest nošeni samo srcem i emocijama". Općinu Sopje nazvao je utvrdom Hrvatske demokratske zajednice u Virovitičko-podravskoj županiji, a osvrnuo se i na posljednje ankete, koje govore kako na nacionalnoj razini HDZ ima potporu 30,4 posto, SDP 12,4 posto, Most 8,4 posto.

– Ne mogu ništa i zato su jalni, jedino mogu stvarati kaos i nered u javnom prostoru… Na sav kaos koji oporba širi mi smo uvijek znali odgovoriti argumentima i projektima, štiteći prije svega nacionalne interese, ali i one temeljne vrijednosti za koje se zalažemo. Zato je važno sačuvati jedinstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, onakvo kakvo i sada imamo, da u demokratskom okruženju donosimo odluke koje su u interesu svih naših građana – rekao je u Sopju Igor Andrović, prvi čovjek HDZ-a Virovitičko-podravske županije.

Među brojnim članovima i simpatizerima HDZ-a, na skupu su bili dopredsjednik Županijskog odbora, predsjednik GO Orahovica i gradonačelnik Saša Rister, tajnik ŽO Bojan Mijok, predsjednici općinskih odbora i načelnici Robert Grabar (Mikleuš), Goran Doležal (Suhopolje) i Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), predsjednik Zajednice branitelja VPŽ "Gojko Šušak" Zvonko Kožnjak i drugi. P.Ž.
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike