Regija
POVRAT NA RAČUNU ZA OŽUJAK

Poskupljenje vode ukinuto, preplata za vodu Vinkovčanima će biti vraćena
Objavljeno 28. ožujka, 2023.
Promislit ćemo o svim planiranim projektima i investicijama, neki će pričekati, kaže Bosančić
Zbog nezadovoljstva građana odlukom o povećanju cijene vode koju je Skupština Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije donijela 27. prosinca prošle godine, predsjednik Skupštine, u ime Grada, većinskog vlasnika, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sazvao je u ponedjeljak, točno tri mjeseca poslije, novu sjednicu na kojoj je opozvana prosinačka odluka.

- Skupština VVK-a donijela je odluku o stavljanju izvan snage odluke o cijeni vodnih usluga od 27. prosinca 2022. godine. To za korisnike znači da će cijene biti vraćene na staro, odnosno da korisnici ni na jedan način neće biti oštećeni i da će im računi za ožujak biti umanjeni za iznos razlike u cijeni - priopćio je jednoglasno prihvaćenu odluku Ivan Bosančić.

Najvažnije je što je izražen jedinstven stav nazočnih članova Skupštine, načelnika općina, suvlasnika, poručili su nakon završetka izvanredne sjednice predsjedajući Ivan Bosančić, direktor društva Mario Komšić i načelnici općina Jarmina, Privlaka, Nuštar, Andrijaševci, Stari Jankovci, Tordinci, Nijemci i Tovarnik. Rečeno je kako je na ovoj sjednici bilo više nazočnih, za razliku od prosinačke kojoj su se odazvala samo tri člana.

- Dogovorili smo se kako ćemo u nadolazećem razdoblju pomoći Vodovodu iznijeti dodatne situacije, primarno poskupljenja ulaznih troškova, posljedica proteklog vremena. Nadalje, dodatno ćemo promisliti o svim planiranim projektima i investicijama tijekom ove godine, od kojih će neki ipak morati pričekati bolje vrijeme. Oni nužni nastavljaju se sufinancirati iz lokalnih proračuna. Prema Skupštini nisu išli samo zahtjevi korisnika, nego i zaposlenika, što se odražava na cjelokupno poslovanje Vodovoda, uključujući troškove plaća zaposlenih - rekao je Bosančić.

Dodao je kako je razgovarao o ovoj temi s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem, koji je obećao pomoć te i dalje ostaju s njim u kontaktu.

- Ovo je godina u kojoj se otvara mnogo završenih projekata. Od jednog dolazimo na pet pročistača, samo sanacija mulja s njih sada pet bit će u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna. Budući da smo bili brzi, vrijedni i imamo najbolju aglomeraciju u Hrvatskoj zato što smo je i prvi završili, očito je da će nam to sada malo biti i prepreka. Biti ekološki osviješteni i napredni u ovom trenutku u odnosu na ostale očito će nas malo i koštati - rekao je Bosančić.

Miroslav Flego
Bosančić: Oporba? Uvažili smo građane
Na novinarsku primjedbu kako se u dijelu javnosti stekao dojam da su cijene vode i odvodnje vraćene na prošlogodišnje zbog pritiska javnosti, ali i čestog obraćanja javnosti oporbenih gradskih vijećnika, pa je prvi o poskupljenju vode od čak 30 posto progovorio veliki kritičar aktualne vinkovačke vlasti Goran Kajkić, a gradonačelnik je odgovorio pitanjem.

– Oporba? Ne znam koga bih tu uopće posebno istaknuo. Jer piskaranje komentara po Facebooku ne možemo smatrati nekom ozbiljnom oporbom. Ali javnost i građani svakako su nam iskazali nezadovoljstvo zbog više cijene, i to smo uzeli u obzir - odgovorio je Ivan Bosančić.

Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike