Osijek
U UDRUZI JOSIPOVAC

Priprema za Smotru dječjeg pripovijedanja
Objavljeno 27. ožujka, 2023.
U Hrvatskom domu Josipovac održana je (pred)Smotra dječjeg pripovijedanja kao uvod u Državnu smotru pripovijedanja djece i mladih koja će se 25. travnja 2023. godine održati u Varaždinu. Ovu (pred)Smotru organizirale su udruga Logos iz Varaždina i Udruga Josipovac iz Josipovca.

- Prvi je ovo ovakav događaj u Slavoniji na kojem smo imali priliku pogledati i poslušati mlade pripovjedače. Osim u Josipovcu predsmotre održavaju se i u Velikoj Gorici, Samoboru, Koprivnici, Dubrovniku, Zadru, Varaždinu, Čakovcu i Zagrebu. Povjerenstvo su činile umirovljena nastavnica hrvatskoga jezika i književnosti i knjižničarka Anđelka Rukavina iz Đakova, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i knjižničarka Dubravka Payerl iz Osijeka te prof. hrvatskoga jezika i književnosti i majstorica pripovjedačica Ivana Antolović iz Josipovca. Podršku u pripremi i provedbi ove aktivnosti dali su volonteri Udruge Josipovac Mirko Sabađija, Ivan Šašvari, Mislav Antolović i Ana Šašvari - kaže predsjednik Udruge Josipovac Marko Perković.

Cilj je smotre njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja s pomoću pripovijedanja kao moćnog alata u obrazovanju i odgoju. Igralački i pripovjedački elementi sastavni su dio uspješnoga rada s djecom i mladima. “Državna smotra promovira ljepotu pripovijedanja kojom želimo oduševiti djecu i mlade te se nadamo da ćemo sljedeće godine ugostiti još više djece”, poručuju organizatori.

D.Pejić
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike